Merendeel van de Lingewaarders tevreden over meldingen volle vuinisbakken

Foto: Lingewaard Nieuws

De rekenkamercommissie van de gemeente Lingewaard heeft gekeken hoe het gaat met de meldingen van inwoners over loszittende stoeptegels, lastige bomen en planten, kapotte speeltoestellen en ander ongemak in de openbare ruimte.

Iedere dag 10 klachten

De Gemeente krijgt per jaar bijna 3500 klachten en vragen via de telefoon, de website of aan de gemeentebalie binnen over kapotte zaken en andere ongemakken. Bijna 250 inwoners, die een melding hebben gedaan, zijn gevraagd door de rekenkamercommissie om hun mening te geven. Hoe vonden zij dat het gegaan is. Met deze ervaring en het onderzoek naar de werkwijze op de afdelingen van de gemeente kon de rekenkamercommissie de Gemeenteraad informeren over hoe goed het gaat met deze meldingen.

6 van de 10 inwoners met een melding waren tevreden, of zelfs zeer tevreden over de wijze waarop zij hun melding konden doen, of hadden er geen mening over. We kon de gemeente nog verbeteringen aanbrengen op de manier van terugkoppeling. Wat gaat er gebeuren met de melding.

Goede resultaten

Het College heeft gereageerd op het onderzoek en aangegeven dat de gemeente Lingewaard een nominatie heeft gekregen voor een innovatie award voor de digitale verhuisaangifte. Ook is het College blij met de voortdurende versnelling van de afhandeling van de meldingen.

Uw mening

Komende donderdag staat het onderzoek van de rekenkamercommissie op de agenda van de Politieke Avond, Wanneer u het College een pluim wilt geven, of nog wat kritische noten aan de gemeenteraad wilt meegeven kunt u inspreken. Informatie bij de griffie van de Gemeente Lingewaard. Of neem contact op met een politieke partij naar keuze.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen