Nieuw op Meedoeninlingewaard.nl: informatie over schuldhulpverlening

Foto: Meedoeninlingewaard.nl

Via www.meedoeninlingewaard.nl informeert de gemeente inwoners met een laag inkomen over alle ondersteunende inkomensregelingen. De afgelopen maand is de website geactualiseerd.

Schuldhulpverlening is vernieuwd.

Meedoen in Lingewaard

In Lingewaard vindt de gemeente dat iedereen gelijk is. Ook als je minder geld hebt om uit te geven, wil de gemeente dat je mee kunt doen. Dat kan op allerlei manieren. Voor volwassenen biedt Meedoen in Lingewaard een geld terug mogelijkheid voor kosten die u maakt voor bijvoorbeeld het lidmaatschap van een sportvereniging of internet.
Voor kinderen is er het kindpakket. Deze webwinkel is gevuld met sport, spel, lezen, leren, oftewel alles waar uw opgroeiende kind behoefte aan heeft. Elk thuiswonend kind van onder de achttien jaar, mag hier gebruik van maken.

Schuldhulpverlening

Het Nibud (een onafhankelijke stichting die informeert en adviseert over financiƫn van huishoudens, red.) heeft een geldplan met filmpjes en een checklist voor verschillende financiƫle situaties. Bijvoorbeeld voor als uw kind achttien jaar wordt.

Voorzieningenwijzer

Binnenkort plaatst de gemeente de nieuwe voorzieningenwijzer. Daarin staan alle lokale en landelijke inkomensondersteunende regelingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen