Weer wekelijkse ontmoetingen voor mensen met geheugenproblemen

Foto: SWL

Na een periode van vier maanden, is op 19 april eindelijk weer het wekelijkse ontmoetingsmoment voor mensen met geheugenproblemen opnieuw van start gegaan. Zowel deelnemers als vrijwilligers waren erg blij elkaar weer te zien.

Deze ontmoetingen vinden plaats in het Dominicanenklooster in Huissen.

Vrijwilligers

Deze ontmoetingen vinden plaats in het Dominicanenklooster in Huissen, dat door de coronamaatregelen helaas tijdelijk de deuren moest sluiten voor activiteiten. Onder begeleiding van vrijwilligers spelen de deelnemers een spelletje, knutselen ze en kletsen ze met elkaar. De ontmoeting zorgt voor veel vertier en vermaak bij de deelnemers. En tegelijkertijd biedt het hebben van een activiteit even wat verlichting voor hun mantelzorgers, die vaak thuis een grote zorglast hebben. Een greep uit de reacties van deelnemers: “Wat heeft het lang geduurd.” ”Ik wil jullie bedanken voor de leuke attenties en kaarten die we van jullie als vrijwilligers hebben gekregen.” Want de vrijwilligers, die hebben in de tussentijd hun uiterste best gedaan om de mensen toch te blijven bereiken. “Maar het is zo fijn om elkaar weer te kunnen zien. En dat er weer meer structuur komt in het dagelijks leven van ons allemaal,” vertelt één van hen.

Mantelzorg

Het Steunpunt Mantelzorg van Stichting Welzijn Lingewaard organiseert dit in samenwerking met de vrijwilligers. Deze activiteit vindt ook in De Minkhof in Bemmel plaats. Ben of ken je iemand die belangstelling hiervoor heeft? Dan kun je altijd contact opnemen met Monique Ritzen, mantelzorgconsulent, 0622933258 of [email protected]. Zij bespreekt dan met jou wat er mogelijk is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen