Thuisbezorgen paspoort ook mogelijk in Lingewaard

Foto: Gemeente Lingewaard

Het is in Lingewaard mogelijk jouw paspoort of identiteitskaart thuis te laten bezorgen. Je hoeft dus geen twee keer naar het gemeentehuis voor een nieuw reisdocument.

Je kunt het thuis laten bezorgen maar ook op een andere locatie, bijvoorbeeld op je werk. Dat kan in heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden en kost € 5,15.

Hoe het werkt

Bij de aanvraag moet je wel persoonlijk naar het gemeentehuis komen. Maak hiervoor eerst een afspraak. Je brengt dan een goedgelijkende pasfoto mee die niet ouder is dan zes maanden. En hij moet voldoen aan de pasfoto-eisen. De paspoorten of identiteitskaarten die je nog in bezit hebt, neem je ook mee. Als jouw reisdocument verlopen is, neem dan bijvoorbeeld een rijbewijs mee. Zo kun je bewijzen wie je bent. Geef aan of jij jouw reisdocument zelf komt ophalen of dat je het bezorgd wil hebben. Je kunt bij de balie contant of met pin betalen.

Bezorging

Als je voor bezorging hebt gekozen, krijg je van het bedrijf Dynasure een bericht als jouw paspoort of ID-kaart klaar is. Je ontvangt een mail met een link om jouw bezorgafspraak te plannen. Geen e-mailadres? Dan krijg je een telefoontje. De bezorger vraagt bij aflevering om jouw oude document en zal dit ter plekke onklaar maken. Tot slot teken je voor ontvangst van jouw paspoort of ID-kaart. Bekijk ook alle informatie over het aanvragen van uw reisdocument en de mogelijkheid om het te laten bezorgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen