Laatste woning Plakse Wei Bemmel opgeleverd

Foto: Gemeente Lingewaard

Op donderdag 27 mei is de laatste woning van het woningbouwproject Plakse Wei in Bemmel opgeleverd. Plakse Wei is de eerste aardgasvrije wijk van Bemmel.

In 2050 moeten alle huizen in Nederland aardgasvrij zijn.

Plan voor jong en oud

Wethouder Helga Witjes: “Plakse Wei is een duurzame en toekomstbestendige woonlocatie. De woonwijk bestaat uit eenenzestig woningen met een landelijke mix van rijwoningen, tweekappers, seniorenwoningen, patiobungalows, vrijstaande woningen en twaalf sociale huurwoningen. Een plan voor jong en oud.”

Op zoek naar ruimte voor woningen

De gemeente onderzoekt continu de mogelijkheden voor (betaalbare) woningbouw. Daarom zoekt ze binnen en buiten de kern van Bemmel actief naar meer plekken voor woningen. Dat kan binnen en buiten de kern van Bemmel zijn. Zo komen er ook weer woningen vrij voor anderen. Wethouder Witjes: “We zijn blij dat we dit woningbouwproject hebben kunnen afronden. En we zijn trots op deze toekomstbestendige woningen. Dit willen we voor meer inwoners en daarom gaat onze zoektocht verder.”

Laatste werkzaamheden

De eerste schroefpalen in de Plakse Wei gingen in oktober 2019 de grond in door Jansen Bouwontwikkeling. De eerste fase, het zuidelijke gedeelte van het plan, is helemaal klaar. In het noordelijke gedeelte zijn de bomen nu geplant en worden wadi’s ingericht. Een wadi is een met grind en zand gevulde greppel of sloot. Hier kan water vastgehouden worden, maar ook in de bodem laten infiltreren. Naar verwachting is de Plakse Wei in juli volledig klaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen