Wasverzorging met Wmo-indicatie binnenkort extern

Foto: WaST

De wasverzorging voor mensen met een Wmo-indicatie gaat binnenkort veranderen. Tot nu toe deed de huishoudelijke hulp de was bij de mensen thuis.

Binnenkort wordt de was opgehaald. Binnen drie dagen komt de was schoon, gevouwen en gestreken weer terug. De huishoudelijke hulp blijft wel alle andere afgesproken werkzaamheden doen.

WaST Lingewaard

De gemeenteraad heeft besloten dat een bedrijf de kleding voortaan wast en strijkt. Op deze manier kan de gemeente de hulp ook in de toekomst blijven leveren én  zij helpen er ook nog mensen mee aan het werk. WaST Lingewaard gaat de was verzorgen. Dit is een Lingewaards bedrijf waarmee de gemeente goede ervaringen heeft. Hier werken mensen die geen baan hadden en nu weer kunnen werken.

Anoniem

Mensen leveren de was straks aan in een waszak. In de wasserij sorteren medewerkers de kleding. Alle kledingstukken krijgen een label zodat iedereen zijn of haar eigen spullen netjes terugkrijgt. De labels zijn anoniem, er staan nummers op en geen namen. Deelnemers betalen straks een vergoeding pers waszak. De hoogte daarvan is vergelijkbaar met de kosten die ze anders thuis zouden maken bij het wassen.

Eerst een gesprek.

Wmo-consulenten nemen binnenkort met iedereen contact op. In dit gesprek is er aandacht voor persoonlijke situaties en krijgen deelnemers meer informatie.

Meer informatie

Voor meer informatie over de was- en strijkservice kun je kijken op: www.wast-lingewaard.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen