Kermis in Lingewaard dit jaar alleen in Huissen

Foto: fb Kermissen Lingewaard

De gemeente kan met de vereiste maatregelen niet meerdere kermissen in Lingewaard veilig organiseren. Gelukkig is hierop een uitzondering mogelijk voor de kermis in Huissen.

De data waarop de kermissen in Lingewaard gepland staan komen snel dichterbij. Vanaf 30 juni zijn evenementen en kermissen ook weer toegestaan. De gemeente ziet echter geen kans om veilige kermissen te laten plaatsvinde in meerdere plaatsen. Daarom is gekozen voor een kermis voor de hele gemeente, in Huissen.

Voeten in de aarde

Samen met Bureau de Kermisgids wil de gemeente een mooie kermis mogelijk maken. Op 18 juni is bekend geworden onder welke voorwaarden evenementen en kermissen georganiseerd mogen worden. Daarmee werd ook duidelijk dat het organiseren van een kermis nog wel wat voeten in de aarde heeft. De korte termijn waarbinnen een deel van kermissen in Lingewaard georganiseerd moet worden, én de maatregelen die getroffen moeten worden om een kermis binnen de huidige regelgeving te kunnen organiseren, maakt het een erg moeilijke en soms onmogelijke opgave om deze kermissen veilig te kunnen organiseren.

Toegangsbewijzen en omheiningen

Zo moet er worden gewerkt met zogenaamde coronatoegangsbewijzen óf met een bezoekersnorm van 1 bezoeker per 5 m2. Dit betekent onder meer dat een terrein omheind moet worden en dat is niet op elke locatie mogelijk.Het college heeft besloten om de door de gemeente georganiseerde kermissen niet door te laten gaan, met uitzondering van de kermis in Huissen. Het college hoopt dat bewoners volgend jaar weer veilig van alle kermissen kunnen genieten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen