Onderzoek naar nieuw bedrijventerrein: Agropark Bergerden

Foto: Gemeente Lingewaard

De afgelopen jaren is er veel meer vraag naar bedrijventerreinen.  De gemeente verwacht dat eind dit jaar alle kavels op de Lingewaardse bedrijventerreinen te hebben verkocht.

Daarom zoekt ze in Lingewaard nu naar nieuwe ruimte voor bedrijven.

Gemengd bedrijventerrein

Een woordvoerder van de gemeente: “We kijken of we bedrijventerrein Agropark uit kunnen breiden. Daarbij gaat het grofweg om de grond naast het huidige Agropark. Het loopt tot aan de Heuvelsestraat, rond het terrein van Groen Gas Gelderland. Het moet een gemengd bedrijventerrein worden. Bedrijven uit diverse sectoren (groothandel, handel, productie, logistiek, etc.) kunnen hier terecht.

Duurzame werkgelegenheid

Bedrijventerreinen leveren banen op in onze gemeente. Direct door arbeidsplaatsen bij de bedrijven zelf, maar ook indirect. Bijvoorbeeld voor catering, koeriersdiensten, installatiebedrijven of toelevering. De Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen wil de groenste regio van Nederland zijn. Daarom zetten we in op gebruik van zonnepanelen, meer groen en duurzaam ondernemen. We bekijken ook of we het terrein kunnen aansluiten op een warmtenet.

Hoe nu verder?

Dit jaar onderzoeken we de haalbaarheid van een nieuw bedrijventerrein. Ook gaan we in gesprek met betrokkenen. Blijkt uit deze eerste stappen dat het haalbaar is? Dan starten we in 2022 de bestemmingsplanprocedure. Dan zouden we in 2023 kunnen beginnen met de verkoop van kavels.”

Contact

Heeft u vragen over de plannen voor het nieuwe bedrijventerrein Agropark Bergerden? Neemt u dan contact op met projectleider Dion Steenbergen via [email protected].

Hieronder een plattegrond van waar het nieuwe bedrijventerrein zou komen (paarse gebied).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen