Ontmoeting en verbinding in Week tegen Eenzaamheid

Foto: Seniorren Ondersteuning Lingewaard

Deze week is de Week tegen Eenzaamheid (30 september tot en met 7 oktober), waarin ontmoeting en verbinding centraal staat. Stichting Welzijn Lingewaard zet zich samen met diverse samenwerkingspartners in om eenzaamheid bespreekbaar te maken.

Om de inwoners die zich alleen voelen een hart onder de riem te steken en waar nodig bij te staan. Deze week in het bijzonder: oudere deelnemers van een aantal activiteiten staan twee leuke attenties te wachten. Een om zelf van te genieten en een om weg te geven aan iemand, waarvan ze denken dat ze het extra kunnen gebruiken. Want eenzaamheid gunnen we niemand, nergens.

Vroegtijdig tekenen kunnen signaleren

Om eenzaamheid te kunnen voorkomen is het belangrijk om vroegtijdig tekenen ervan te kunnen signaleren. Dicht bij de mensen staan is daarvoor erg belangrijk. Daarom is SWL in samenwerking met Spectrum, partner met elan en Senioren Netwerk Lingewaard bezig om in alle dorpskernen van Lingewaard een team (vrijwillige) ouderenadviseurs op te zetten. Deze ouderenadviseurs zullen de schakel zijn tussen de mensen in de leefwereld en professionele hulp. Zij weten als eerste wat er speelt, en kunnen snel schakelen naar andere instanties in de buurt die hulp kunnen bieden. Voor dit project is de gemeente nog steeds op zoek naar vrijwilligers, die deze rol van ouderenadviseur zouden willen vervullen. Dit project is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie ZonMw. De attenties in de Week tegen Eenzaamheid zijn mede mogelijk gemaakt door Gemeente Lingewaard.

Geïnteresseerd?

Mocht je geïnteresseerd zijn of op een andere manier bij willen dragen aan dit project kun je hier meer informatie vinden: https://www.swlingewaard.nl/index.php/laatste-nieuws/155-gezocht-12-lingewaardse-ouderenadviseurs.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen