Burgemeester sluit drugswoning en garageboxen in Angeren

Foto: Politie Lingewaard

Burgemeester Nelly Kalfs heeft opdracht gegeven tot het sluiten van een woning aan de Iepenstraat 1 en twee garageboxen aan de Poelsestraat in Angeren op 7 februari. De burgemeester kan panden sluiten wanneer deze locaties een rol spelen in de drugshandel.

Op deze twee locaties trof de politie op 3 januari dit jaar 236 hennepplanten en materialen aan voor een hennepkwekerij.

Hennepteelt

In dit geval was er sprake van hennepteelt. Daarom gaat de woning aan de Iepenstraat voor één maand dicht. Voor de garageboxen geldt een sluitingsduur van drie maanden. Het opiumbeleid van de gemeente Lingewaard maakt onderscheidt tussen woningen en overige panden. Overige panden gaan langer op slot dan woningen. Immers de sluiting van een woning heeft een grotere impact.

Rust in omgeving terugbrengen

Met deze sluiting wil de burgemeester er voor zorgen dat er geen hennepplantage meer terugkeert op dit adres. Een hennepplantage is gevaarlijk en tast de openbare orde en veiligheid aan. “De productie van drugs in woningen en garageboxen is een onverantwoorde manier om te proberen snel geld te verdienen,” zegt de burgemeester. “Bovendien kan het gevaarlijk zijn voor bewoners én omwonenden. Onder andere vanwege brandgevaar door diefstal van stroom.”
Bij spoed kan een woning of pand direct gesloten worden. Meestal is er, zoals nu, geen spoed en is er de gelegenheid voor de bewoners om een zienswijze te geven. Daarom zitten er meestal een aantal weken tussen het aantreffen van drugs en het sluiten van de woning.

Verdachte situaties melden

Burgemeester Kalfs roept de inwoners op om de politie te bellen als zij iets verdachts zien of horen. “Meldingen van verdachte situaties zijn heel belangrijk. Om gevaarlijke situaties te voorkomen, maar ook om de politie te helpen bij de opsporing van de criminelen die achter de drugsproductie en drugshandel zitten. Drugscriminaliteit is gevaarlijk en om deze op te sporen hebben we de ogen en oren van inwoners nodig. Samen zorgen we ervoor dat Lingewaard veilig blijft.” Meldingen kunnen bij MeldMisdaadAnoniem.   

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen