Gemeente en politie werken samen aan zorg en veiligheid

Foto: Gemeente Lingewaard

De gemeente Lingewaard en de politie werken samen aan zorg en veiligheid voor hun inwoners. Dit doen ze om kwetsbare inwoners nog beter te helpen, hen de juiste ondersteuning te bieden en (woon)overlast te voorkomen.

Hiervoor maken gemeente en politie verdere afspraken in het convenant aanpak kwetsbare personen met verward gedrag. Dinsdag 22 maart was de ondertekening door burgemeester Nelly Kalfs en teamchef van de politie Rivierenland-West Peter Verhofstad, in het bijzijn van wethouder sociaal domein Aart Slob.

Hulp daadwerkelijk in gang zetten

De gemeente en politie hebben een belangrijke rol als het gaat om mensen, waar het even niet goed mee gaat. Denk bijvoorbeeld aan een buurman die in de war lijkt te zijn en niet goed voor zichzelf of zijn huis zorgt. Politie en gemeente delen dit soort signalen met elkaar zodat een team van hulpverleners kan kijken welke zorg er nodig is. En die hulp dan ook daadwerkelijk in gang te zetten.

Op 25 maart is er van 14.00 -17.00 informatie op de Markt in Bemmel over het project zorg en veiligheid.

Voorkomen door zo snel mogelijk hulp te bieden

Wethouder Aart Slob: “In Lingewaard kijken we naar elkaar om. We willen inwoners graag zo snel mogelijk passende hulp geven. Daarom kijken we vooral naar preventie en signalering. Want voorkomen is altijd beter. Door vroeg mensen te ondersteunen, kunnen we grotere problemen of overlast voorkomen.”
Burgemeester Nelly Kalfs vult aan: “Daarom vragen we inwoners het te melden als hen iets opvalt, of als inwoners iets niet vertrouwen. Inwoners weten als geen ander wat er speelt en leeft in hun buurt. Ook wanneer het minder goed gaat met iemand in de buurt. Juist die signalen zijn zo belangrijk om door te geven. Zodat de mensen waar het om gaat zo snel mogelijk de hulp krijgen die ze nodig hebben.”

Zorg en Veiligheidsweek

De ondertekening valt in de Zorg en Veiligheidsweek. Deze week staat in het teken van Melden (zie beneden). Daarom is er extra aandacht voor het informeren van de inwoners van Lingewaard over hoe zij hun zorgen om een situatie en/of een inwoner kunnen melden. Bijvoorbeeld bij woonoverlast, huiselijk geweld of kindermishandeling

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen