Special: Uit de raad

Foto: Lingewaard Nieuws

Inmiddels is de eerste vergadering van de nieuwe gemeenteraad geweest. Met raadsleden die zich vol enthousiasme inzetten voor een mooi, fijn en veilig Lingewaard.

Volgens burgemeester Kalfs: “We namen ook afscheid van wethouder Theo Janssen. Maar eigenlijk niet helemaal. Hij blijft als raadslid en fractievoorzitter van lingewaard.NU binnen onze gemeente actief. Theo, bedankt voor jouw inzet als wethouder.”

Opvang van Oekraïense vluchtelingen

“Ondertussen gaat de opvang van Oekraïense vluchtelingen in onze gemeente door. We verwachten de komende maanden nog meer vluchtelingen, dus we maken ook nieuwe plekken klaar. Lees meer over hoe we de opvang organiseren. Daar vindt u ook korte video’s. En je leest er wat je kunt doen als je zelf hulp wilt bieden,” aldus Kalfs.

Wijkagent

De burgemeester vervolgt: “Een aantal weken geleden liep ik met wijkagent Tjerk mee. Heel interessant om te zien waarmee een wijkagent te maken krijgt en om mee te luisteren met de briefing die hij krijgt over wat er in het weekend in Lingewaard heeft gespeeld. Ik zag een enorme betrokkenheid en de wil om mensen te helpen. Ik probeer regelmatig met collega’s van binnen en buiten de gemeente mee te kijken. Dat doe ik om te horen waarmee ze te maken krijgen, wat hen beweegt, waar ze tegenaan lopen en wat ze leuk en lastig vinden. Zo krijg ik een completer beeld.”

Verder in Lingewaard

“Verder worden weer veel activiteiten georganiseerd in Lingewaard. Zoals de avondvierdaagse, Kom in de Kas en natuurlijk de Bemmelse Dweildag. Fantastisch dat dat allemaal weer kan. Ook de komende periode staat er weer veel op de planning. Als burgemeester ben ik er trots op dat onze gemeente zo bruist,” aldus Kalfs.

Terugblik raadsvergadering 16 juni 2022Uit de raad

Het is de eerste raadsvergadering met de volledige nieuwe raad. Burgemeester Nelly Kalfs opent als voorzitter om 19.30 uur de vergadering. Mevrouw Mirjam Hulshof (PvdA) werd geïnstalleerd als PA-lid en mevrouw Laura Hegeman (B06) als lid van de Rekenkamercommissie. Van harte proficiat.

Alle onderstaande hamerstukken zijn aangenomen:

  • Benoeming college in samenwerkingsverbanden 2022-2026
  • Ontwerp meerjarenprogrammabegroting 2023-2026 BVO DRAN
  • Ontwerpbegroting 2023 VGGM
  • Jaarstukken 2021 Groene Metropoolregio

De gemeente Lingewaard participeert in meerdere gemeentelijke organisaties zoals de Veiligheidsregio en doelgroepenvervoer. Een keer per jaar kan de gemeente een zienswijze geven op de jaarstukken.
De gemeenteraad is door de Groene Metropoolregio Arnhem Nijmegen gevraagd een reactie te geven op de concept regionale agenda 2023 – 2025 en de zienswijze begroting 2023 – 2026. De amendementen en moties hierbij zijn aangenomen. De voornaamste uitkomst hiervan is dat de raad in het vervolg voldoende tijd heeft om de stukken te behandelen en daardoor goed in de gelegenheid wordt gesteld om besluiten te nemen. Na een kort debat heeft de raad ingestemd met bestemmingsplan
Bloemstraat fase 6 en Malenborch 7, Huissen. Je kunt alle voorstellen en besluiten nog eens nalezen.
Voor meer informatie over de raadsvergadering, kijk hier.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen