Hoe werken Provinciale Statenverkiezingen?

Foto: Gemeente Lingewaard

Partijen die voor het eerst meedoen met de Provinciale Statenverkiezingen moeten minimaal dertig schriftelijke ondersteuningsverklaringen van kiezers hebben. Met een ondersteuningsverklaring spreek je jouw steun uit voor het meedoen van een politieke partij.

Ben je een kiesgerechtigde inwoner van de Provincie Gelderland en woon je in Lingewaard? Dan kun je de ondersteuningsverklaring afleggen bij de balie van het gemeentehuis in Bemmel. Neem hiervoor een geldig identiteitsbewijs mee. Je kunt de ondersteuningsverklaring tot en met 2 februari 2023, 17.00 uur afleggen.

Kandidatenlijst

Deelnemende partijen moeten zorgen dat de kandidatenlijst definitief is voordat de ondersteuningsverklaringen bij de gemeente ingeleverd en ondertekend worden. De volgorde van de kandidatenlijst moet namelijk hetzelfde zijn als de volgorde van de kandidaten op de ondersteuningsverklaringen.

Verkiezingen Provinciale Staten en Waterschappen 2023

Op woensdag 15 maart zijn de verkiezingen voor de provinciale staten en de algemeen besturen van de waterschappen. Door te stemmen bepaal je mee wie de komende vier jaar over de plannen van de Provincie Gelderland en het waterschap beslissen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen