Bezwaar maken tegen uw WOZ-waarde

Foto: Pixabay

“WOZ-waarde te hoog? Wij maken gratis bezwaar voor u!” Er zijn verschillende bedrijven met deze slogan actief.

Het klinkt mooi, maar hoe werkt het eigenlijk? Als een bedrijf namens jou bezwaar maakt en het bezwaarschrift wordt toegekend, dan betaalt de gemeente aan het bedrijf een kostenvergoeding.

Een voorbeeld

Stel dat de WOZ-waarde van jouw woning na bezwaar met €10.000,- wordt verlaagd. Dit vermindert jouw aanslag OZB met ongeveer €13,-. Maar het bureau of de makelaar krijgt voor de werkzaamheden een bedrag van ongeveer €825,-. De gemeente maakt op deze manier dus veel meer kosten. Uiteindelijk betekent dit dus een verhoging voor alle belastingbetalers.

Je kunt zelf bezwaar maken

Het is dus beter om zelf bezwaar te maken. Bezwaar maken bij de gemeente is altijd gratis. En vaak kun je het heel makkelijk zelf doen. De gemeente behandelt alle bezwaarschriften op dezelfde wijze. Zij maakt geen verschil tussen een bezwaarschrift dat je zelf indient of een bezwaarschrift dat door een bedrijf wordt ingediend. Je hebt net zoveel kans op het verlagen van uw WOZ-waarde. En je kent jouw woning het beste. En je weet waarom, volgens jou, de WOZ-waarde niet klopt. Daar heb je geen bedrijf voor nodig. Neem eerst contact op met de gemeente met vragen over jouw WOZ-waarde.

Maak op tijd bezwaar

Ben je het niet eens met de aanslag, of een deel ervan? Dan kun je binnen zes weken na dagtekening (datum) van de aanslag bezwaar maken. Dit kan online of via een brief.

Meer informatie

Heb je hulp nodig? Of heb je andere vragen? Op de gemeentelijke pagina over belastingen vind je meer informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen