Heb je de gemeentelijke belastingen al betaald?

Foto: Gemeente Lingewaard

Vóór 1 mei aanstaande moet je het gehele bedrag van de gemeentelijke belastingaanslag betalen. Voorkom extra kosten.

Want als het bedrag niet op tijd bij de gemeente binnen is, krijg je een aanmaning. En dan moet je gemeentelijke belastingen én een boete betalen. Betaal dus op tijd.

Automatische incasso

Je kunt de gemeentelijke belastingen ook automatisch van jouw bankrekening laten afschrijven. Dit heet automatische incasso. Als je al betaalt via een incasso, dan staat dit op de voorkant van jouw aanslagbiljet. Het enige dat je moet doen is zorgen dat er voldoende geld op jouw rekening staat.

Wil je automatisch betalen?

Geef dan een machtiging af. Dit kan met behulp van jouw DigiD. Doe dat vóór 19 april 2023. Je geeft de gemeente dan toestemming om maandelijks een deel van het bedrag van uw rekening af te schrijven. Ze doen dat dan in negen termijnen (tot en met eind december). Als je de incasso wilt stopzetten, dan kun je dat op dezelfde webpagina regelen.

Overmaken of betalen op gemeentehuis

Als je het bedrag zelf overmaakt, moet je dit dus doen vóór 1 mei 2023. Vergeet niet het biljet nummer te vermelden. Anders stort de gemeente het bedrag terug op jouw rekening. En dan heb je niet betaald.
Je kunt het bedrag ook met contant geld of pin betalen. Dat kan tijdens openingstijden in het gemeentehuis in Bemmel.

Kun je het bedrag niet of niet op tijd betalen?

Vraag dan een betalingsregeling of kwijtschelding aan. Of bel met de gemeente op (026) 32 60 111. Je kunt ook een mail sturen naar [email protected].

Hulp nodig?

Kijk dan op de pagina over belastingen voor meer informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen