Bezwaar maken tegen jouw WOZ-waarde?

Foto: Gemeente Lingewaard

“WOZ-waarde te hoog? Wij maken gratis bezwaar voor jou!” Er zijn verschillende bedrijven met deze slogan actief.

Het klinkt mooi, maar hoe werkt het eigenlijk? Een bedrijf kan namens jou bezwaar indienen. Is dit bezwaar gegrond? Dan is de gemeente wettelijk verplicht om jou een kostenvergoeding uit te betalen. Gemeente Lingewaard werkt op het gebied van gemeentelijke belastingen samen met de gemeente Overbetuwe. Je ontvangt deze vergoeding daarom van hen. Je moet er daarna zelf voor zorgen dat je de vergoeding aan het door jou ingeschakelde bureau betaalt.

Een voorbeeld

De WOZ-waarde van uw woning wordt na bezwaar met €10.000,- aangepast. Dit vermindert uw aanslag met ongeveer €13,-. Maar het bureau krijgt voor de werkzaamheden een bedrag van ongeveer €300,-. De gemeente maakt op deze manier dus mmeer kosten. Uiteindelijk betekent dit dus een verhoging voor alle belastingbetalers.

Je kunt zelf bezwaar maken

Bezwaar maken bij de gemeente is altijd gratis. En vaak kun je het heel makkelijk zelf doen. De gemeente handelt alle bezwaarschriften op dezelfde manier af. Je kunt binnen zes weken na dagtekening (datum) van de aanslag bezwaar maken. Dit kan online of via een brief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen