In gesprek met boeren en (glas)tuinders

Foto: Gemeente Lingewaard

Gemeente Lingewaard wil graag beter inzicht krijgen in de verwachtingen en plannen van de agrarische ondernemers. Deze boeren en (glas) tuinders hebben een grote invloed op de inrichting van het buitengebied.

Ook daarom wil de gemeente graag met hen in gesprek.

Keukentafelgesprekken

Boeren en (glas)tuinders worden uitgenodigd voor een individueel keukentafelgesprek met één van de vier zelfstandige en onafhankelijke agrarische coaches. De coaches hebben veel ervaring binnen de sector en zijn geen medewerker van de gemeente. Toekomstplannen, zorgen en wensen worden besproken. Er komt een anoniem verslag van de gesprekken. Dit moet de gemeente een actueel beeld geven en helpen bij het verbeteren van  haar dienstverlening. Dit is al eerder gedaan in Overbetuwe en Aalten.
Wethouder Maarten van den Bos: “Door de sector beter te leren kennen, kunnen wij beter beleid maken voor het buitengebied. Ook geven wij hiermee gehoor aan de wens van boeren en tuinders om in gesprek te blijven met elkaar.”

Startbijeenkomst op 23 april

Er is een startbijeenkomst op dinsdag 23 april aanstaande bij Café-Zalencentrum de Kolk in Haalderen vanaf 19.30 uur. Wethouder Maarten van den Bos is aanwezig om jou te informeren over het project. De coaches stellen zich voor en je kunt al jouw vragen stellen.
Je kunt zich hier aanmelden voor de startbijeenkomst.

Boeren en (glas)tuinders persoonlijke uitgenodigd

Agrarische ondernemers worden per brief uitgenodigd voor de startbijeenkomst. De brancheverenigingen en achterbangroepen zijn gevraagd om als ambassadeur op te treden. Hoe meer agrariërs deelnemen, hoe meer de gemeente kan betekenen voor de sector.

Meer informatie

Je kunt contact opnemen met coach Lizanne Roeleven. Zij is telefonisch bereikbaar op 06 30 43 17 09 of per e-mail via [email protected]. Of neem contact op met Hans Wennekes, medewerker bedrijven bij de gemeente. Hij is bereikbaar op 06 11 23 92 81 of per e-mail via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen