112

Integrale controle bij bedrijven in Lingewaard

Foto: Gemeente Lingewaard

Medewerkers van gemeente Lingewaard, de Omgevingsdienst (ODRA), douane en Nederlandse arbeidsinspectie hebben op donderdag 28 maart verschillende bedrijfspanden gecontroleerd op de bedrijventerreinen Pannenhuis (Huissen) en de Biezenkamp (Gendt).

Ook is een bezoek gebracht aan een leegstaand horecapand in Huissen. In totaal zijn dertien adressen bezocht. Deze integrale controles vinden regelmatig plaats in gemeente Lingewaard.

Bezocht en gecontroleerd

Op basis van signalen óf vestiging van nieuwe bedrijven worden locaties bezocht en gecontroleerd. De controles vinden plaats met partners vanuit verschillende disciplines. Op die manier kan een goed beeld worden gekregen van activiteiten in een bedrijf of pand. De Nederlandse arbeidsinspectie heeft drie vermoedens van overtredingen op de Wet arbeid vreemdelingen geconstateerd. Hier wordt tegen opgetreden.
Daarnaast heeft de douane een pand in Gendt opengemaakt omdat de speurhond aansloeg. In het pand zijn spullen gevonden die kunnen worden gebruikt voor hennepteelt. De politie heeft deze zaak in behandeling. Op één adres werd een arbeidsmigrant aangetroffen. Hij meldde dat in het pand vier arbeidsmigranten wonen. Uit onderzoek bleek dat deze personen zich niet hadden ingeschreven bij de gemeente. Deze zaak wordt door de gemeente afgehandeld.

Tevreden

Locoburgemeester Nick Hubers is tevreden over de gezamenlijke actie. “Door samen met andere overheidsinstanties integrale controles uit te voeren kunnen we snel optreden in het geval van misstanden.”
Zie jij opvallende signalen? Meld dit dan bij de politie of via Meld Misdaad Anoniem.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen