Heb je jouw gemeentelijke belastingen al betaald?

Foto: Gemeente Lingewaard

Denk je aan het betalen van jouw gemeentelijke belastingen? Je moet vóór 1 mei 2024 het hele bedrag van de aanslag betalen.

Je moet dit bedrag zelf naar de gemeente overmaken.

Betaal op tijd

Betaal je het bedrag niet, dan krijg je een aanmaning. Een aanmaning of dwangbevel is een boete die je moet betalen omdat je niet hebt betaald. Je moet dan de belasting én de boete betalen. Voorkom dus extra kosten en betaal op tijd.

Automatische incasso

Je kunt de gemeentelijke belastingen automatisch van jouw bankrekening laten afschrijven. Dit heet automatische incasso. Als je al betaalt via een incasso, dan staat dit op de voorkant van het aanslagbiljet. Je hoeft dan zelf verder niets te doen. Zorg er wel voor dat er voldoende geld op jouw rekening staat op de datum dat de gemeente afschrijft.

Wil je automatisch betalen?

Dan kun je een machtiging afgeven met jouw DigiD. Doe dat vóór 24 april 2024. Hiermee geef je de gemeente toestemming om het bedrag maandelijks van jouw rekening af te schrijven. Ze doet dat dan in negen termijnen (tot en met eind december). Wil je niet meer dat de gemeente het bedrag automatisch afschrijft? Dan kun je de automatische incasso stopzetten.

Bedrag zelf overmaken

Je kunt het bedrag zelf overmaken. Doe dit vóór 1 mei 2024. Vergeet niet het aanslagnummer te vermelden. Als je dit vergeet, dan stort de gemeente het bedrag terug op jouw rekening en heb je de gemeentelijke belastingen niet betaald. Natuurlijk kun je het bedrag ook met contant geld of pin betalen. Dat kan tijdens openingstijden in het gemeentehuis aan de Kinkelenburglaan 6 in Bemmel. Kijk voor de openingstijden.

Kun je het bedrag niet of niet op tijd betalen?

Dan kun je een betalingsregeling met de gemeente afspreken of kwijtschelding aanvragen via een formulier. Je kunt ook bellen met het gemeentelijke Klant Contact Centrum op (026) 32 60 111. Of stuur een e-mail naar [email protected].

Hulp nodig of vragen?

Kijk dan op de pagina over belastingen voor meer informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen