Denk tot 15 juni met gemeente mee over het erfgoedbeleid

Foto: Gemeente Lingewaard.brandspuithuis

In het erfgoedbeleid geeft de gemeente aan hoe zij voor het cultureel erfgoed van Lingewaard wil zorgen.

Gemeente Lingewaard is bezig met het vernieuwen van het erfgoedbeleid. Je kunt de vragenlijst invullen tot 15 juni of scan de QR-code (hieronder) met jouw mobiele telefoon.

Wat is cultureel erfgoed?

Cultureel erfgoed is overal aanwezig. Zoals de schilderijen in onze musea, monumentale gebouwen in de dorpskernen en landschappen. Maar ook in de bodem zit erfgoed. In Lingewaard zijn bodemvondsten gedaan uit onder meer de Middeleeuwen en de Romeinse tijd. Ook is immaterieel erfgoed aanwezig in onze verhalen, tradities en gebruiken. Denk hierbij aan carnaval, de schutterijen en de gilden. Het vertelt waar we vandaan komen, wie we zijn en hoe we ons ontwikkelen. Wij willen goed voor dit erfgoed zorgen. Door het te beschermen maar ook door nieuwe ontwikkelingen mogelijk te maken en het zichtbaar te maken voor een breed publiek.

Waarom wil de gemeente graag jouw mening weten?

Cultureel erfgoed is van iedereen, het biedt kansen en het verbindt mensen. Daarom willen wij graag weten wat u belangrijk en waardevol vindt op het gebied van cultureel erfgoed. De resultaten gebruiken we voor het vernieuwen van het erfgoedbeleid.erfgoedbeleid

Je kunt de vragenlijst invullen tot 15 juni

Vul de vragenlijst hier in.
Of scan de QR-code met jouw mobiele telefoon. Jij komt dan op een webpagina waar je je kunt opgeven. Vergeet niet na het invullen van de vragenlijst op verzenden te drukken. Na verzending ontvangt de gemeente de door jou ingevulde vragenlijst.
Alvast hartelijk dank voor jouw medewerking.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen