Ecopark Gendt stap dichterbij

Foto: Gendt Vooruit

Gendt Vooruit, Stichting Lingewaard Natuurlijk, provincie Gelderland en de gemeente hebben de Dorpendeal Gendt ondertekend.

Dit betekent dat het ecopark weer een stap dichterbij komt. De officiële feestelijke aftrap vindt plaats op vrijdag 5 juli.

Groenere toekomst

Het ecopark De Kapel in Gendt is een initiatief van Gendt Vooruit en Stichting Lingewaard Natuurlijk, waarbij diverse bewoners uit Gendt zijn aangesloten. Het dorpsontwikkelingsplan van Gendt heeft geleid tot de ontwikkeling van het ecopark.

Inclusief park

Het ecopark De Kapel wordt een inclusief park waar iedereen in het dorp gebruik van kan maken. Diverse lokale organisaties en inwoners van Lingewaard zorgen ervoor dat er voor jong en oud activiteiten worden georganiseerd. Denk aan een Tiny Forest, (school)moestuinen, een beweegtuin en een natuurspeeltuin voor kinderen. Daarnaast komt er een ontmoetingsplek voor bewoners.

Ondersteuning provincie

Een Wijken- en Dorpendeal is een subsidieregeling van provincie Gelderland die inwoners stimuleert om met gezamenlijke plannen de leefbaarheid in hun dorp of wijk te vergroten. Dankzij de financiële ondersteuning van de provincie kan ecopark De Kapel het projectplan uitvoeren. De officiële feestelijke aftrap vindt plaats op vrijdag 5 juli.

Ecopark Gendt
Ecopark De Kapel
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen