Alzheimer Café online op 14 december: het lerend vermogen bij dementie

Foto: Alzheimer Nederland

Het Alzheimer Café Arnhem en omstreken sluit het jaar 2021 graag af met een hoopvolle boodschap. Want december is de maand van hoop, liefde en de feestdagen. Mensen met dementie hebben lerend vermogen. Dat is al jarenlang wetenschappelijk bewezen.

Wij gaan in gesprek met Ruud Dirkse, een enthousiaste en bevlogen auteur van verschillende boeken over dementie en ouder worden, trainer, adviseur, spreker, zorginnovator, inspirator en meer.

Lerend vermogen

Hoe leer ik iemand de weg naar de bakker, de tennisclub of zijn eigen kamer in het verpleeghuis weer te vinden? Hoe leer ik iemand omgaan met de gewone gebruiksvoorwerpen in huis of nieuwe hulpmiddelen zoals een automatische pillendoos, een tablet of een spelcomputer ? Hoe leer ik iemand af om honderd keer per dag dezelfde vraag te stellen of mij constant te volgen?
Dit is het centrale thema tijdens de lezing die we deze maand geven aan mantelzorgers, mensen met dementie, zorgmedewerkers en geïnteresseerden.

Anders omgaan met dementieAlzheimer Cafe Arnhem

Wil je ook echt anders omgaan met dementie? Die trotsheid en twinkeling terugzien in de ogen van jouw naaste? Op dinsdag 14 december is Alzheimer Café Arnhem en omstreken online te volgen via Microsoft Teams (omwille van de nieuwe coronamaatregelen). Zie ook: #ACArnhemLive.
Het begint om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Inloggen kan vanaf 19.15 uur.
Je kunt de link aanvragen via [email protected].

Nog vragen?

Heb je vragen, dan kun je deze stellen via bovenstaand e-mailadres of rechtstreeks door het nummer 06 27 402 335 te bellen.

Reacties

Cookieinstellingen