Stichting Welzijn Lingewaard zoekt vrijwilligers voor gezinsbegeleiding

Foto: SWL

Als vrijwilliger kun je jouw kennis en ervaring inzetten voor een gezin waar het opvoeden of het gezinsleven even niet zo makkelijk gaat. Met jouw tijd, aandacht en ondersteuning geef jij het gezin het gevoel dat ze gezien, gehoord en gesteund worden.

Bij Stichting Welzijn Lingewaard helpen we gezinnen die een steuntje in de rug nodig hebben. Met een toenemend aantal vraaggezinnen zijn wij nu dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers!

Ondersteuning

Als vrijwilliger voor gezinsondersteuning ga je wekelijks een paar uur langs bij een gezin. Wat je precies doet is afhankelijk van de vraag. Dit is heel divers. Je kunt gericht meedenken over de opvoeding of gedragsproblemen van een kind. Of de vraag is veel praktischer van aard.  Zo ging een vrijwilliger leuke dingen doen met de kinderen, zodat moeder met burn-out even op adem kon komen.

Als je je als vrijwilliger inzet, krijg je een praktische introductie om je voor te bereiden op je rol en zijn er extra mogelijkheden voor cursussen, coaching en scholing. Je wordt onderdeel van een groot team met gemotiveerde vrijwilligers. En wat misschien wel het belangrijkste is: gezinnen worden blij van jouw inzet. ‘Er is een last van mijn schouders gevallen sinds de vrijwilliger er is’, is een opmerking die we regelmatig terug horen.

Als je jezelf aanmeldt als vrijwilliger krijg je een kennismakingsgesprek. Daarna volgt een voorbereiding met andere aspirant vrijwilligers. Zodra we een geschikt gezin voor je gevonden hebben mag je aan de slag. En kun jij het verschil gaan maken in het leven van ouders en kinderen. Jouw werk wordt enorm gewaardeerd, want de gezinnen kijken iedere week uit naar je komst. En na je bezoek ga jij met een voldaan gevoel weer naar huis.

Om je goed te ondersteunen in je rol als vrijwilliger biedt SWL je de mogelijkheid tot individuele coaching. Daarnaast wordt er intervisie aangeboden en zijn er allerlei trainingen om je verder te ontwikkelen. Je kunt onder andere bijscholing volgen over ASS en AD(H)D zodat je klaar kunt staan voor gezinnen waar deze problematiek een rol speelt.

Contact opnemen

Interesse? Neem contact op met Stichting Welzijn Lingewaard. Meer informatie op www.swlingewaard.nl/ onder de button “jeugd en gezin”. Aanmelden en meer info: Kaya Dielessen [email protected]/ 06 13966541

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen