Alzheimercafé start nieuw seizoen op woensdag 14 september

Foto: Alzheimer Cafe Lingewaard

Het Alzheimer Café Lingewaard trapt op 14 september in de Zandse Kerk in Huissen het nieuwe seizoen af met het thema De rol van de casemanager dementie. Bij een vermoeden of diagnose van dementie komt er veel op je af.

Het is dan fijn als er iemand is aan wie je vragen kan stellen, die helpt de juiste zorg in te zetten, die oog heeft voor de mantelzorgers en die helpt eigen regie te behouden. Iemand die gedurende het hele proces voor je klaar staat en je met raad en daad bij kan staan. Dat is wat een casemanager doet.

Casemanager vertelt

In de gemeente Lingewaard zijn verschillende casemanagers werkzaam. Woensdag 14 september vertelt een van hen over haar werkzaamheden en hoe je met een casemanager in contact kan komen. Natuurlijk is er ook voldoende gelegenheid om jouw eigen vragen aan haar te stellen. Kijk ook hier.

Het Alzheimer Café Lingewaard

Het Alzheimer Café Lingewaard is een maandelijks terugkerende ontmoetingsplaats (van september tot en met juni), waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. Er komen wisselende thema’s aan bod, met elke keer weer een andere speciale gast die over een specifiek thema vertelt. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken.

Praktische informatie

Op woensdag 14 september is de Zandse Kerk (aan de Van Wijkstraat 33 in Huissen) open om 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur. De toegang is gratis.
Meld je aan per e-mail: [email protected]. Graag reserveren ze een plekje voor je.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen