Viering zondag 27 juni Protestantse Gemeente Huissen: duetten in de kerk

Foto: PKN Huissen

Protestantse Gemeente Huissen, viering zondag 27 juni, 10 uur. Voorganger ds. Matthijs Glastra. Bijwonen via [email protected] of online mee vieren via www.kerkdienstgemist.nl.

Er mag in de Protestantse kerken in Nederland vanaf begin deze maand weer voorzichtig gezongen worden. Tot dat moment behielpen we ons met vooraf opgenomen liederen die we, geheel corona-proof, vooraf maakten in de kerk. Maar u begrijpt dat dit een bewerkelijke methode is en daarom zijn we blij dat we weer ‘live’ mogen zingen.

Dat doen we voorlopig nog met maximaal twee personen in de kerk. Iedere week oefenen we die liederen voorafgaand aan de dienst.

Fijn dat het weer mag!

De eerste reacties waren bemoedigend. “Fijn dat het weer mag” en “wat heerlijk om weer in de kerk te mogen zijn”. Gedurende de zomermaanden zingen we dus uitsluitend duetten. Dat doen we eenstemmig en een enkele keer doen we dat tweestemmig of in canon.

Na de zomer hopen we dat alle versoepelingen zover zijn doorgevoerd dat ook de overige bezoekers weer kunnen meezingen. Want dat zingen zit in ons bloed en er is een grote schat aan liederen beschikbaar in ons liedboek. Zoveel dat we regelmatig ook nieuwe liederen kunnen laten horen.

Interesse om mee te zingen?

Die nieuwe liederen oefenen we dan met onze cantorij. Maar ook de cantorij heeft in de afgelopen anderhalf jaar stilgelegen. Na de zomer hopen we dat weer op te pakken. Iedere week een klein uurtje repeteren om de liederen van die zondag door te nemen. Mocht u interesse hebben om mee te zingen dan kunt u zich via onze website daarvoor aanmelden bij onze cantor-organist. Maar zoals gezegd tot de zomer zingen we in duetten. Weten hoe dat klinkt? Kom dan op zondag de viering meebeleven of kijk naar onze live-stream (Herman Schimmel, cantor-organist).

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen