Boerend Hart op TV Gelderland: is er genoeg eten voor alle twee miljoen Gelderlanders?

Foto: Omroep Gelderland

In het tv-programma Boerend Hart gaan Esther Stegeman en Frank Oosterwegel de boer op. Ze onderzoeken of Gelderland, als het een zelfstandig land was, in haar eigen voedselbehoefte kan voorzien.

Je ziet het vanaf 23 oktober iedere maandag om op TV Gelderland.

Tweede seizoen

Vorig jaar gingen Esther en Frank op zoek naar de stand van agrarisch Gelderland: waar lopen onze boeren tegenaan en hoe zien zij hun eigen toekomst? Deze boeren keken toen in de glazen bol.
In het tweede seizoen staat de vraag centraal of de Gelderse boeren alles kunnen produceren wat we volgens de schijf van vijf zouden moeten eten. Is het voldoende voor alle twee miljoen Gelderlanders?

Aflevering 1Boerend Hart

Ze trappen de eerste aflevering af bij boer Daan Tap in Elst en boer Marcel van Silfhout in Renkum. De twee boeren verbouwen beiden graan, maar ieder met een ander doel. Daan verbouwt graan voor veevoer en Marcel voor Hollands brood. Ook bezoeken Esther en Frank bakker Tom van Otterloo in Arnhem die bakt met het graan verbouwd in Nederland.
Je ziet het vanaf 23 oktober iedere maandag om 17.15 uur op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Terugkijken kan op Uitzending Gemist.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen