April is Maand van de Duurzaamheid in de bibliotheek

Kindercollege over duurzaam voedsel
Kindercollege over duurzaam voedsel
Foto: Bibliotheek Gelderland Zuid

De hele maand april staat bij de Bibliotheek Gelderland Zuid in het teken van duurzaamheid. Natuurlijk kun je over dit thema veel boeken vinden in de bieb.

Maar ook veel activiteiten gaan deze maand over de natuur en het klimaat. In de bibliotheken in Bemmel, Gendt en Huissen zijn er lezingen en kindercolleges over duurzaam eten, vogels en de Doornik natuurakkers.

Hoor jij dat vogeltje ook?

In de lente worden de tuinen weer groen en gaan de vogels weer fluiten. Maar waarom doen vogels dat eigenlijk? Wil jij ook getjilp in je tuin en vogels de winter doorhelpen? Kom dan op 11 april naar Bibliotheek Gendt of 12 april naar Bibliotheek Huissen. Van een echte vogelkenner krijg je informatie waar je het beste een vogelhuisje kunt ophangen, welke vogels er gebruik van maken en wanneer vogels hun nesten bouwen. Na afloop kun je zelf een vogelhuisje knutselen. In Bibliotheek Bemmel komt op 6 april iemand van het Dijkmagazijn vertellen hoe je het beste eten kunnen verbouwen zonder dat het slecht is voor de natuur. Op 13 april leren kinderen van alles over duurzaam eten. Ze komen meer te weten over hoe ons voedsel wordt verbouwd. De kindercolleges zijn gratis, de workshop ‘vogelhuisje bouwen’ kost 12 euro.

De natuur om ons heen

Louis Dolmans, voorzitter van Stichting Doornik Natuurakkers, vertelt op 7 april in Bibliotheek Bemmel over de combinatie van biologisch-dynamische landbouw met vogelbescherming. Op akkerland verbouwt de stichting oude graanrassen met lupines als wisselteelt. Van het graan wordt brood gemaakt en de lupineboontjes vormen de basis voor vegetarisch vlees.  Op 20 april kom je in Bibliotheek Bemmel meer te weten over het belang van de nabije natuur. Oud-docent Bestuurskunde Frans Eijkelhof laat zien welke bedreigingen er zijn voor de natuur om ons heen.

Het programma

Kijk voor het hele programma van de Maand van de Duurzaamheid, leestips en ticketverkoop op www.obgz.nl/mvdd.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen