Vogels spotten op de fiets op 6 en 23 maart met IVN RijnWaal

Foto: IVN RijnWaal

Op zondag 6 maart organiseert IVN RijnWaal onder leiding van natuurgids en vogelkenner Ben Brouwer een fiets excursie door de Bemmelse waard. Gestart wordt om 08.30 uur vanaf de parkeer-plaats bij Restaurant Zijdewinde, Waaldijk 28 in Bemmel.

Deze tocht wordt op woensdag 23 maart om 10.00 uur herhaald. Voor beide dagen geldt dat er van te voren dient te worden aangemeld bij de gids op 0681988430. Het aantal deelnemers wordt beperkt gehouden.

Late wintergasten

Verwacht wordt dat wij late wintergasten en mogelijk al enkele zomergasten te zien krijgen zoals kievit, fuut, brandgans en kolgans, en mogelijk een ijsvogel. En natuurlijk is er altijd een goede kans om een buizerd of torenvalk te spotten of zelfs een paartje zaagbekken.

Bemmelse waard met Doornik

De Bemmelse waard met Doornik is een prachtig natuurgebied, waar nog steeds aan wordt gewerkt. Het is aangelegd en toegankelijk gemaakt met struinpaden en fietspaden. De begroeiing langs en in het water, op de dijken en de daar tussenliggende velden is voor vogels een rijk voedsel- en rustgebied.

Praktische informatie

Denk aan waterdichte schoenen of laarzen en jouw verrekijker. En vergeet niet om jouw fiets mee te nemen.
Van te voren dient te worden aangemeld bij de gids, Ben Brouwer, op 0681988430.
Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
Meer informatie is te vinden op www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen