Animo voor deelname Triathlon Gendt erg groot

GENDT 9 juni 2012

GENDT 9 juni 2012

Op zaterdag 7 april is de inschrijving van de 24ste editie van de Gendtse Kersenfeest Triathlon van start gegaan. Deze startte om 6.00u en binnen een uur was het aantal startplaatsen van 180 al overschreden. Zelfs vanuit een vakantieadres in Bali is een aanmelding geregistreerd.

 

Aantal deelnemers
In de afgelopen jaren heeft de organisatie vele atleten moeten teleurstellen omdat de beschikbare startbewijzen al snel vergeven waren. Het deelnemersveld is vorig jaar uitgebreid met 30 extra plaatsen, waardoor er ook dit jaar wederom 180 atleten aan de start verschijnen.

 

Parcours

Ten opzichte van vorig jaar is het parcours ongewijzigd. Vooral het nieuwe gedeelte van het fietsparcours, het rondje door Hulhuizen, is door atleten maar vooral ook door de aanwonenden zeer goed ontvangen. Het heen en weer parcours, waardoor atleten elkaar vaker passeren, geeft een extra dimensie aan de wedstrijd.

 

 

Het nieuwe fietsparcours, sinds 2011, ziet er als volgt uit:

 

Start op Sportpark Walburgen, rechts de Nijmeegsestraat in, het bekende omloopje bij start finish, Markt en dan links de Waaldijk op richting Hulhuizen. Links de Doornenburgsestraat in, rechts Munnikhofsestraat, rechts Molenstraat en rechts de Waaldijk weer op. Dan de Waaldijk volgen (heen en weer deel) tot Afslag Haalderen (richting Steenfabriek), op de kruising keren, terug of de Waaldijk, links de Waaldijk af (Mekrisveld), Henru Dunantstraat, rechts Nijverheidsweg, rechts Willem Alexanderstraat, links de Galgendaal en Nijmeegsestraat.

 

Definitieve start- en wachtlijst
In de komende week zal de definitieve start- en wachtlijst op de eigen website worden gepubliceerd. De eerste 10 deelnemers (uitslag 2011) zijn verzekerd van een startplaats.
De winnaar van 2011, Diederik Scheltinga, heeft laten weten zijn titel in 2012 te verdedigen. Ook is er inmiddels een bevestiging ontvangen van Cornelis Scheltinga (2de), Marcel Gierman (4de), Ruben Crusio (6de), Sjoerd Hermsen (7de) en Tom Havekes (8ste). Daarnaast is het opvallend dat een heel groot deel van de deelnemers uit Gendt en directe omgeving komt.

 

Tijdig afmelden!
De organisatie roept de deelnemers op zich zonodig tijdig af te melden wanneer zij onverhoopt niet kunnen starten. Hierdoor kan de organisatie deelnemers van de wachtlijst tijdig uitnodigen om deel te nemen. Via twitter houdt de organisatie iedereen op de hoogte, u kunt ons volgen via @TriathlonGendt.

 

De 24ste editie van de Gendtse Kwart Kersenfeest Triathlon belooft op 24 juni weer een prachtig en sportief spektakel te worden! U bent dan ook van harte welkom! 

 

Oproep vrijwilligers!
Stichting Duursport Gendt is op zoek naar vrijwilligers die de organisatie van de 24ste Gendtse kersenfeesttriathlon willen ondersteunen.
De jaarlijkse recreatieve triathlon wordt afgelegd op een geheel verkeersvrij parcours. Vele vrijwilligers dragen zorg voor een veilig en goed verloop van deze bijzondere wedstrijd. De Stichting Duursport Gendt doet graag een beroep op u. Bent u bereid op zondag 24 juni tussen 12.00uur en 16.30uur de organisatie een handje te helpen, neem dan contact op met Mark Janssen (06-44985404) of stuur een mail naar [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen