Tentoonstelling De Verandering

Foto:

GENDT 15 juni 2012

GENDT 15 juni 2012

‘Wat verandert er toch veel en zo geleidelijk dat het helemaal niet opvalt’.

Daarom wil de Historische Kring Gente tijdens het Kersenfeest in cultureel centrum de Leemhof in Gendt laten zien wat er in de loop der jaren in Gendt allemaal veranderd is.

 

Wat is er te zien?

Er komen foto’s van dezelfde situatie, oud en nieuw Gendt naast elkaar, om te laten zien hoe subtiel soms de veranderingen zijn en hoe ingrijpend op een andere plek. Voor oud-inwoners roept het waarschijnlijk nog een bekend beeld of herinnering op en voor vele anderen brengt het inzicht in hoe de tijd voortschrijdt.

 

Tweestroom, vroeger Pro Corpore, organiseert dit jaar het Kersenfeest. Daarom ontbreekt een compilatie van foto’s van deze organisatie van toen en nu natuurlijk ook niet bij deze tentoonstelling: wandelen, gymmen en volleyballen; er zal van alles op de borden te zien zijn. Verder zal er ook een PowerPointpresentatie met beelden van Pro Corpore/Tweestroom draaien.

 

Er zullen ook nog een aantal oude fotoalbums, met sportieve activiteiten van vroeger en nog niet zo lang geleden aanwezig zijn.

 

Openingstijden

De tentoonstelling, in de Blauwe Zaal van de Leemhof wordt op zaterdag 23 juni om 14.00 uur, door de Kersenkoningin en haar hofdames, geopend en is dan te bezichtigen tot 21.00 uur.

De volgende dag, zondag 24 juni, is de tentoonstelling van 11.00 uur tot 20.00 uur te bekijken.

 

Nieuw boek Gendtse geschiedenis

Ook kan er al ingetekend worden op het nieuwe boek over de Gendtse geschiedenis dat volgend jaar zal verschijnen. Een voorproefje ervan zal al ingezien kunnen worden.

P.S. de foto hieronder toont de winkel ‘voor van alles en nog wat’ van Veenhuis. Deze winkel werd enkele jaren geleden afgebroken om plaats te maken voor de DorpsEs.

 

© Historische Kring Gente.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen