Aan tafel met Barth van Eeten 18 juni in Huissen!

LINGEWAARD 16 juni 2012 – Wethouder Sociaal Beleid, Barth van Eeten, gaat op 18 juni met inwoners van Huissen aan de ‘keukentafel’ in gesprek over wat er voor nodig is om goed te kunnen wonen, werken en ontspannen in Lingewaard. Deze ‘keukentafeltour’ over de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is begonnen in Doornenburg en vindt de komende maanden in elke kern van de gemeente Lingewaard plaats. Iedereen ontvangt hiervoor een huis-aan-huis uitnodiging.

 

Lokale verbindingen leggen

De eerste keukentafelgesprekken in Doornenburg, Angeren en Gendt waren een succes. Er is goed gepraat over wat er voor nodig is om prettig te leven deze kernen. Welke rol de gemeente hierin kan hebben en welke rol inwoners zelf hebben.

‘Elkaar ontmoeten’ en ‘elkaar leren kennen’ waren de belangrijkste wensen die in de gesprekken in Doornenburg naar voren kwamen.

In Angeren bleek vooral de behoefte aan een vast aanspreekpunt, ‘dichtbij en vertrouwd’, waar mensen naar toe kunnen met vragen. Men ziet het als taak van de gemeente om lokale verbindingen te leggen. Mensen bij elkaar te brengen en samen te kijken hoe we een probleem oplossen.

In Gendt werden onder andere de verkeerssituatie rondom woonzorgcomplex, hoek Nijmeegsestraat – Poelwijklaan en de overlast door jongeren in het centrum van Gendt besproken. 

‘Iedereen doet mee en iedereen doet ertoe’

Onder dit motto wil de gemeente Lingewaard het mogelijk maken dat mensen in hun eigen omgeving hun leven naar eigen keuze kunnen invullen. Om dit ideaal te kunnen bereiken vindt de wethouder het belangrijk om te luisteren naar de ideeën van alle inwoners van Lingewaard. Dat luisteren gebeurt in buurtcentra in elke kern, dichtbij de mensen aan de ‘keukentafel’. We willen graag weten wat er voor nodig is om ons motto waar te maken. Welke rol de gemeente daarin heeft en welke rol de mensen zelf.

 

De keukentafelgesprekken vinden plaats op:

  • Maandag 18 juni om 19.30 in het Gemeenschapshuis in Huissen-Zand
  • Maandag 10 september om 19.30 in Dorpshuis de Tichel in Haalderen
  • Maandag 15 oktober om 19.30 in de Kinkel in Bemmel

De gesprekken in Doornenburg, Angeren en Gendt hebben reeds plaatsgevonden.

 

Samen bouwen aan een zorgzaam Lingewaard

Wij willen het mogelijk maken dat mensen in hun eigen omgeving hun leven naar eigen keuze kunnen invullen. Goed kunnen wonen, werken en ontspannen in Lingewaard. Samen met anderen onderdeel zijn van de samenleving. Wij gaan er van uit dat mensen zelf het beste weten wat daarvoor nodig is. En dat zij dat zelf regelen of met hulp van familie, vrienden of bekenden. Lukt dat niet, dan kijken we samen hoe wij onze inwoners daarbij kunnen ondersteunen. Wij helpen hen bij het vinden van oplossingen die passen bij hun situatie. Samen bouwen we aan een zorgzaam Lingewaard.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen