Vandaag nog droog, later op de dag zonnig

Foto:

Zeist, 31 oktober 2012Volgens weeronline is er vanochtend veel bewolking aanwezig en zijn er in de loop van de dag steeds meer zonnige perioden.

Zeist, 31 oktober 2012
Volgens weeronline is er vanochtend veel bewolking aanwezig en zijn er in de loop van de dag steeds meer zonnige perioden.

Het blijft droog en het wordt circa 10 graden bij een aantrekkende zuidenwind.

 

Morgen is het bewolkt met veel wind en perioden met regen.

Voordat we een paar dagen met onstuimig en nat herfstweer te maken krijgen staat er vandaag eerst nog een droge en vrij zonnige dag op het programma.

Vanochtend zijn verspreid over het land velden lage bewolking aanwezig. In de loop van de ochtend breekt de zon op steeds meer plaatsen door.

Vanmiddag is er regelmatig zon en trekken velden sluierbewolking voorbij. Het blijft droog en de middagtemperatuur ligt rond 10 graden. De zuidenwind trekt geleidelijk aan in de loop van de dag toe tot matig, windkracht 3 tot 4. Aan de kust en op het IJsselmeer tot krachtig, mogelijk hard, windkracht 6 tot 7.

Vanavond en vannacht blijft de wind doorstaan. Bij een afwisseling van wolkenvelden en enkele opklaringen komt de minimumtemperatuur uit rond 5 graden.

Morgen is het bewolkt en gaat het in de loop van de ochtend regenen. De wind draait naar het zuidoosten en neemt nog wat in kracht toe. In het binnenland naar matig tot vrij krachtig; aan de kust naar krachtig tot hard. Het wordt een graad of 10. ’s Avonds neemt de wind tijdelijk wat af en zijn er meer droge perioden. In de nacht naar vrijdag is er nog vrij veel wind en zijn er enkele opklaringen. Het koelt dan af tot circa 4 graden.

Vrijdag is opnieuw een windrijke dag met vooral in de westelijke helft van het land van tijd tot tijd regen. Er is veel bewolking, maar zo nu en dan is er ook een zonnig moment. De middagtemperatuur komt uit rond 9 graden.

Zaterdag kan het hele land weer op veel bewolking en regenachtig weer rekenen. In het westen zijn het dan vooral buien, waarbij tussendoor mogelijk de zon even te zien is. Het wordt bij een stevige zuidwestenwind een graad of 10.

Daarna volgt zondag nog met vrij veel wind en perioden met regen. Volgende week worden de neerslagkansen iets kleiner en is het licht wisselvallig.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen