Uw kind en alcohol

Foto:

LINGEWAARD 2 november 2012

LINGEWAARD 2 november 2012

Gemeente Lingewaard neemt deel aan het regionale project Alcohol en Drugs en samen met u willen we het alcohol- en drugsgebruik onder jongeren terugdringen. Er zijn een aantal dingen die je als ouder kunt doen om ervoor te zorgen dat je kind niet gaat drinken!

Jongeren denken heel verschillend over alcohol. De één is er nieuwsgierig naar en de ander interesseert het niet. Als ouder wilt u weten tot welke groep uw kind behoort.

Alcohol kan ervoor zorgen dat het gedrag van uw kind verandert: remmingen vallen weg, het geheugen en de concentratie kunnen minder worden en zelfkritiek verdwijnt. Hoe meer jongeren drinken, hoe meer ze hiervan merken. Je kunt je als ouder misschien voorstellen dat dit voor problemen kan zorgen bij jongeren.

Ten eerste bestaat er het risico op een alcoholvergiftiging. Wanneer iemand in korte tijd heel veel alcohol drinkt bestaat de kans dat hij/zij in een coma (alcoholvergiftiging) raakt.

Ook bestaat het risico op een black-out. Dit verschijnsel wordt veroorzaakt doordat de alcohol een tijdelijke stoornis in de hersenen voortbrengt waardoor men zich niet meer kan herinneren wat er is gebeurd. Wanneer iemand regelmatig last heeft van black-outs, kan dit blijvende hersenschade veroorzaken.

Wat kun je doen?
Er zijn een heleboel dingen die je als ouder kunt doen om ervoor te zorgen dat je kind niet gaat drinken. Bijvoorbeeld praten en regels stellen.

Ben je nieuwsgierig naar wat jongeren er zelf van vinden om met hun ouders over alcohol te praten? Kijk dan op www.uwkindenalcohol.nl. Wanneer u niet wilt dat uw kind alcohol drinkt/gaat drinken, zijn op deze site ook tips en regels te vinden die het best werken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen