Ingezonden brief: Laatste poging tot bezinning

LINGEWAARD 6 november 2012

LINGEWAARD 6 november 2012

 

Aan de gemeenteraadsleden van de PvdA, lokaal Belang Lingewaard, VVD, CDA, D’66 en Groen Links.

 

Geachte bovenvermelde partijen/raadsleden,

 

In uw brief aan de Gelderlander, geplaatst op 5 november 2012, schrijft u o.a. :”Bovendien is de trolley een tijdelijke oplossing; bij de volgende aanbesteding over 10 jaar wordt hij vervangen. Dat leggen wij vast”.

 

Ik neem aan, dat uw standpunt is neergelegd bij het College, de heer Kees Telder.
Blijkbaar heeft de wethouder niet gecommuniceerd met Connexxion. Immers, tijdens de gehouden informatieavond op 5 november 2012, liet Connexxion bij monde van de heer Nick Heister onomwonden weten dat uw bericht “onjuist is”. Connexxion is niet van plan de trolleylijn na 10 jaar te verwijderen.

 

Uw brief blijkt dus ten onrechte geschreven te zijn. Als u allen wel dit standpunt in blijft nemen is uw boodschap duidelijk en verwacht ik, dat u tegen de trolley gaat stemmen. U zou daarmee voldoen aan de grote roep uit de bevolking, wel Hoogwaardig Openbaar Vervoer maar geen trolley.
Zelfs de nieuwe wijk Loovelden wil geen bussen door hun wijk, zoals u hebt kunnen vernemen tijdens de informatiebijeenkomst.

 

Ik hoop toch van ganser harte, dat uw brief niet bedoeld was als “zoethoudertje” voor die duizenden petitie ondertekenaars. Op 8 november kunt u echt tonen, dat u voor de belangen van uw kiezers opkomt. Door tegen te stemmen stelt u uw kiezers niet teleur!

 

Lingewaard rekent op u!

 

Neemt u in uw overwegingen ook het volgende mee. Wethouder Kees Telder heeft een publicatie geschreven over “HOV en Trolley, het verhaal in historisch perspectief”. Dit is gepubliceerd op de D’66 website op maandag 9 juli 2012, onder het hoofdstuk “Ik ben D’66”.
Daarin het volgende citaat: “De doortrekking van de trolley biedt ook kansen voor een uitbreiding in een later stadium voor bijvoorbeeld een buslijn direct vanuit Huissen naar Winkelcentrum Kronenburg”.
Vol bravoure stelt Kees Telder in zijn toekomstbeeld Huissen centrum bruisend te willen maken. Met voormeld citaat draait Telder de middenstand rechtstreeks de nek om. Zijn motto is blijkbaar, lekker winkelen via de Telder trolley in winkelcentrum Kronenburg! Worden hier de belangen van Arnhem of Huissen behartigd?

 

Raadsleden/politieke partijen werkt u daar ook aan mee?

 

Huissen/Lingewaard rekent op 8 november op uw gezond verstand! Het is geen schande om, zoals Lokaal Belang Lingewaard inmiddels heeft gedaan, op grond van voortschrijdend inzicht, tegen te stemmen.

 

Bert Gerritsen

 

Huissen

 

Voor eerdere berichtgeving:

Trolley is veel duurder

Huissenaren protesteren tegen Trolley

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen