Lingewaard als Fairtrade gemeente?

Foto:

Gemeente Lingewaard nodigt u uit voor een thema avond over duurzame handel en duurzaam samenleven op maandag 10 juni in de Veldschuur in Bemmel.

In Lingewaard zetten ondernemers, scholen, instellingen, maatschappelijke organisaties en burgers zich op allerlei manieren in voor een duurzaam en leefbaar woon- en werkklimaat. Via het kopen en verhandelen van producten die onder goede arbeidsomstandigheden gemaakt zijn, dragen we ons steentje bij aan duurzaamheid elders in de wereld.

De Fairtrade Gemeente Campagne verbindt gemeente, ondernemers, organisaties en consumenten die willen bijdragen aan duurzame handel, hier maar ook elders in de wereld. Fairtrade gemeente is een eervolle titel die aangeeft dat een gemeente bijzonder veel aandacht besteedt aan fairtrade. Van bedrijven tot het café om de hoek van school tot sportkantine, in supermarkt en kledingzaak. Om de titel te kunnen behalen moet een gemeente voldoen aan zes campagnecriteria, waaronder de oprichting van een lokale werkgroep.

U bent welkom om 19.30 uur in de Veldschuur in Bemmel waar Wethouder Barth van Eeten de avond zal openen. U krijgt algemene informatie over de campagne, waar inmiddels al meer dan 80 Nederlandse gemeenten aan meedoen. Werkgroepen uit de twee Gelderse Fairtrade Gemeenten, Ede en Culemborg, vertellen over het succes van de campagne en de voordelen van brede samenwerking met gemeente, ondernemers, scholen, instellingen en maatschappelijke organisaties.

Er is gelegenheid tot vragen en de gemeente gaat graag met u in gesprek over de mogelijkheden voor het oppakken van de Fairtrade Gemeente Campagne in Lingewaard.

Geïnteresseerde burgers en organisaties worden van harte uitgenodigd om te participeren in een gemeentelijke Fairtrade werkgroep. Uiteraard zorgen we voor Fairtrade koffie en thee.

Informatie

Voor informatie over de bijeenkomst of de campagne kunt u contact opnemen met Moniek Kamm van COS Gelderland, [email protected] / 024 3233018.

Meer informatie over de campagne vind u op www.fairtradegemeenten.nl.

Voor actuele informatie over de Lingewaardse activiteiten kunt u terecht op www.lingewaard.nl/duurzaamheid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen