Kom deze zomer extra genieten in Fort Pannerden

Foto:

Het prachtig gerestaureerde fort in Doornenburg is deze zomer ook op 12 dinsdagen open. Dit is van 2 juli tot en met 17 september van 10.00 tot 17.00 uur. Daarnaast is het fort ook op de eerste en derde zondag (7 en 21 juli, 4 en 18 augustus, 1 en 15 september) te bezichtigen tussen 12.00 en 17.00 uur.

Pendelboot

Van 2 juli tot en met 17 september stopt de toeristische pendelboot bij de aanlegsteiger van Fort Pannerden. Drie pendelboten varen vanuit Arnhem, Nijmegen en Rees(Duitsland) en hebben onderweg tal van stopplaatsen. Daar kun je dan van de boot af en al fietsend excursies maken in het aantrekkelijke landschap in de omgeving en ook het fraaie fort bezoeken. De fiets mag uiteraard mee op deze boten.

Fort als onderdeel van Nieuwe Hollandse Waterlinie 

Beleef natuur, cultuur en avontuur op het grootste Rijksmonument van Nederland: de Nieuwe Hollandse Waterlinie! Fort Pannerden is één van de ruim 20 locaties van de Hollandse Waterlinie. Fort Pannerden is namelijk het slot op de waterkraan van de Hollandse Waterlinie. Vroeger kon dit gebied onder water gezet worden om vijanden tegen te houden. 

Tegenwoordig is de Nieuwe Hollandse Waterlinie een prachtig natuurgebied waar je deze bijzondere geschiedenis volop kunt beleven. Laat je verrassen!  Voor kinderen zijn er in het fort gratis leuke speurtochten met grabbelen.

 Het fort is te voet en met de fiets prima bereikbaar. Heeft u moeite om te fietsen of te wandelen?  Maak dan gebruik van het speciale gratis vervoer dat tijdens deze open dagen tussen de Sterreschans en het fort pendelt.

Dus Fort Pannerden is een gezellig dagje uit voor iedereen: volwassenen en kinderen.

Entree en rondleiding

Entreeprijzen (incl. 1 consumptie):

  • 4 tot 13 jaar € 2,50
  • 13 jaar en ouder  € 5,00

Op zondag kunnen bezoekers tussen 12 en 15.30 uur deelnemen aan een rondleiding met gids ( € 1,00 extra). Groepen alleen op aanvraag.

Neem voor een rondleiding met een groep of op een andere dag, contact met ons op via [email protected]

 

Fort Pannerden

Waaldijk 1 Doornenburg

Meer informatie: www.fortpannerden.eu

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik
leuk” knop. Liever via Twitter? Volg ons dan via 
@lingewaardnews 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen