Goede kwaliteit PROBC onderwijs blijkt uit onderzoek

Foto:

De afgelopen weken zijn er diverse onderzoeken gedaan naar de kwaliteit van de PROBC klassen. De eerste resultaten zijn positief en dat biedt een goed vooruitzicht voor het PROBC, dat vorig jaar augustus werd gestart.

PROBC is het succesvolle resultaat van een intensieve samenwerking tussen het OBC Huissen en de Praktijkschool Pro College Bemmel (voorheen Praktijkschool Joannes). Het doel van het PROBC is het bieden van een veilige, rustige en overzichtelijke leeromgeving voor een beperkt aantal leerlingen. Het gaat met name om leerlingen die extra ondersteuning en begeleiding nodig hebben op sociaal/emotioneel vlak en met name bij de overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs. De docenten van het OBC Huissen verzorgen de theoretische lessen en het mentoraat. De docenten van Pro College Bemmel de praktijk- en de creatieve vakken. 

De onderzoeken werden uitgevoerd via Magister, Vensters voor Verantwoording en SAQI. Er werd gekeken naar de cijfermatige resultaten en motivatie van de leerlingen, naar de tevredenheid van leerlingen en ouders en tot slot werd ook het onderwerp zelfvertrouwen belicht. “We hebben halverwege het jaar onderzoeken uitgevoerd en die waren al positief en nu hebben we het eindresultaat van het eerste jaar. Hier zijn we natuurlijk trots op. Deze kinderen verdienen een veilige en goede leeromgeving en die kunnen zij dankzij PROBC nu krijgen,” aldus de mentoren Nicolien Soethof en Monica Pieplenbosch.

Ook op de hoogte blijven
van ons laatste nieuws via Facebook? 
Klik hier en
druk op de “Vind ik leuk” knop. Liever via Twitter? Volg ons dan
via 
@lingewaardnews 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen