Op de foto met een legende tijdens Exoduswandeltocht

Foto:

De kinderen van de Zilverzwaan uit Huissen hebben als eersten zich kunnen laten fotograferen met Piper Bill. En dat was dringen! Een held met een doedelzak als wapen! Piper Bill zal tijdens de Exoduswandeltocht vandaag (29 juni) aanwezig zijn op de Markt in Huissen tijdens de binnenkomst van de wandelaars. Iedereen kan, tegen een kleine vergoeding ten bate van onze activiteiten, met hem op de foto. 

Iemand van het exoduscomité kwam in groep 5/6 iets vertellen over de bevrijding van Europa en de landingen in Normandïe. Het was muisstil in de klas en alle kinderen werden gefascineerd door het verhaal ouwe Mad Piper Bill.

4

Piper Bill in levende lijve

Piper Bill was een doedelzakspeler, die door zijn commandant werd ingezet om met zijn muziek het moraal op te vijzelen. Onverschrokken speelde Piper Bill Millin op de stranden, terwijl om hem heen velen ten slachtoffer vielen aan de regen van geweervuur. Bill overleefde en later zei een Duitse scherpschutter, dat zo’n “gek” geen doel was om op te schieten.

Mad Piper Bill overleefde op wonderbaarlijke wijze de hel in Normandïe en stierf in 2010. Inmiddels is hij een legende geworden en werd in Noord Frankrijk te midden van honderden doedelzakspelers een monument onthuld. Martin van Onna heeft het exoduscomité een blijvende herinnering geschonken in de vorm van een persoonpaneel.

Exoduscomité

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop. Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen