Nieuwe hondenuitlaatstroken in de Tribunusallee in Huissen

Foto:

Op de Tribunusallee in Huissen zijn deze maand hondenuitlaatstroken aangelegd. De hondenuitlaatstroken in de Batua, Handboog en Koerierstraat in Huissen zijn opgeheven. Als u uw hond op één van deze drie stroken uitliet, kunt u in het vervolg met uw hond naar de Tribunusallee.

Wat zijn hondenuitlaatstroken?
Hondenuitlaatstroken zijn stroken waar de hondenbezitter de hondenpoep niet hoeft op te ruimen. Daar zorgt de gemeente voor.

Op andere plaatsen moeten hondenbezitters wel zelf de poep van hun hond opruimen. Hondenuitlaatstroken liggen in groenstroken en zijn te herkennen aan palen met het opschrift “uitlaatstrook voor honden”. De strook tussen deze palen is de hondenuitlaatstrook en is maximaal 3 meter breed.

Op hondenuitlaatstroken moet de hond aangelijnd blijven. Er is in Lingewaard namelijk een aanlijnplicht binnen de bebouwde kom (met uitzondering van aangewezen hondenlosloopgebieden).

Bron: Gemeente Lingewaard

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop. Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen