Download Inspiratieboek ”Woerden, Veilige Oorden bij Hoogwater”

Foto:

De gemeenten Overbetuwe, Lingewaard en Neder-Betuwe hebben gezamenlijk het inspiratieboek ”Woerden, Veilige Oorden bij Hoogwater’’ gemaakt. Met dit boek willen de drie gemeenten de aandacht vestigen op de karakteristieke kwaliteiten van woerden.

Woerden zijn de oudste nog zichtbare bewoningsvormen in het rivierengebied. Het zijn kunstmatige, opgeworpen heuvels om bij hoogwater een droge plek te hebben. De gemeenten willen de woerden beter herkenbaar en beleefbaar maken. Dit is mogelijk door het opnieuw inrichten en/of herstellen van erfbeplanting.

2013-07-0312-43-50

Inspiratieboek
In het inspiratieboek staat hoe woerden zich door de tijd heen hebben ontwikkeld. Ook is in kaart gebracht waar kansen liggen om deze boeiende landschapselementen meer te laten spreken, in cultuurhistorisch, landschappelijk en ecologisch opzicht. In het verlengde hiervan zijn per gemeente acht woerden beschreven, waarvan de streefbeelden als voorbeeld fungeren.

Het inspiratieboek is in samenwerking met Landschapsbeheer Gelderland en in afstemming met Gelders Genootschap tot stand gekomen. Ook hebben alle historische verenigingen in de drie gemeenten bouwstenen aangereikt voor het boek.

Informatieavond
Op 25 september om 19.30 uur in zaal “Het Wapen van Valburg” Tielsestraat 69 te Valburg is er een informatieavond voor woerdeigenaren en belangstellenden. Op deze avond wordt het inspiratieboek gepresenteerd en krijgen de woerdeigenaren uitleg over de verbetermogelijkheden van de woerden.

Lees meer achtergrond over de woerden in de brochure en het inspiratieboek (klik).

Bron: Gemeente Lingewaard

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop. Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen