Lezing en excursie natuurontwikkeling in de Klompenwaard

Foto:

Camping Waalstrand  organiseert op dinsdagavond 23 juli (20.00 – 22.00 uur) een lezing over het beheer van de Klompenwaard. Beheerder van dit gebied en enthousiast natuurfotograaf Fokko Erhart verteld in woord en beeld de achtergronden bij de inrichting en het beheer van deze uiterwaard bij Doornenburg, die het splitsingspunt vorm tussen de rivieren Waal en Rijn. Een gebied dat een metamorfose heeft doorgemaakt in de afgelopen 15 jaar.

Gronden die aanvankelijk in het gebruik waren bij boeren zijn teruggeven aan de natuur. Natuur die zich gevormd heeft onder invloed van grote grazers, zoals Konik-paard en Galloway-rund. Deze lezing geeft een introductie tot het gebied. Gaat in op de achtergronden van het gekozen beheer (natuurlijke begrazing). Verteld over de gevolgen voor planten, dier en mens. Tot slot volgt een letterlijk en figuurlijk vogelvlucht over andere gebieden in de Gelderse Poort. Aan de hand van luchtfoto’s neemt Fokko ons mee langs een aantal hot-spots langs de rivier tussen Nijmegen en de Duitse grens.

Wandeling op woensdag 24 juli

Een dag later (woensdag 24 juli, 14.00 – 16.00 uur) bent u van harte welkom om samen met Fokko de Klompenwaard in te trekken en met eigen ogen, oren en neus de natuur van dichtbij te bekijken. We verzamelen bij het Veerrooster richting het Fort Pannerden (Waaldijk 1, 6686 MV Doornenburg). Wandelschoenen of laarzen worden aanbevolen.
Kosten: € 3.50 lezing incl. 1 consumptie, € 7,50 voor lezing én excursie.

Camping Waalstrand

Waaldijk 23A 6691 MB Gendt

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop. Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen