Nieuwe verkeerssituatie Waalbrug

Vanaf maandag 29 juli uur rijdt al het verkeer van en naar Nijmegen via de Waalbrug over een nieuwe weg. Deze tijdelijke ‘by-pass’ is aangelegd om de bouw van de Verlengde Waalbrug mogelijk te maken zonder het verkeer te hinderen. De verlenging van de brug is nodig omdat de Waal bij Lent een nevengeul krijgt. De tijdelijke weg zal de komende twee jaar in gebruik blijven. In het weekend van 27 en 28 juli wordt het verkeer rijstrook voor rijstrook omgezet naar de nieuwe weg en zullen er minder rijstroken beschikbaar zijn.

 

De Verlengde Waalbrug wordt gebouwd ten noorden van de monumentale Waalbrug. Deze gaat straks over de toekomstige nevengeul heen, die wordt gegraven in het kader van ‘Ruimte voor de Waal’. De Verlengde Waalbrug komt te liggen op het tracé van de huidige weg tussen de Waalbrug en Lent.

Gedurende de bouw van de verlengde brug rijdt het verkeer de komende twee jaar met een kleine knik over een nieuwe weg, parallel aan de Prins Mauritssingel. De tijdelijke weg heeft – net als de huidige weg –  2×2 rijstroken, een busbaan en een fietspad in twee richtingen. Daarnaast komt er ook een op- en afrit naar Bemmel en Lent.

Bron: Gemeente Lingewaard

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen