Lezing: Het groepsportret in de fotografie en de schilderkunst

Foto:

Foto’s van de hele dansgroep, schutterij of het voetbalteam zijn net als klassenfoto’s snel saai en inwisselbaar. Het kan anders, laten een kunsthistoricus en fotograaf zien op een lezing, woensdag 4 september om 20.00 uur in de Kinkel in Bemmel. 

Al voor de uitvinding van de fotografie hebben schilders allerlei oplossingen bedacht om het groepsportret interessant te maken en iedereen tot zijn recht te laten komen. Het bekendste voorbeeld is misschien wel de Nachtwacht van Rembrandt. Fotowedstrijd Beeld van de regio wil iedereen die graag fotografeert uitdagen met de oplossingen aan de slag te gaan en het resultaat vervolgens in te sturen. 
Kunsthistoricus en schilder Arjan Moscoviter gaat bij de lezing in op een aantal voorbeelden van dit genre uit de kunstgeschiedenis, waaronder Rembrandt, Frans Hals en Cornelis Ketel. 
Fotograaf Guy Ackermans belicht enkele groepsportretten in de fotografie en geeft hier een praktische draai aan, voor iedereen die graag een gezelschap of vereniging wil portretteren.
Kosten 3,50 euro, graag aanmelden via [email protected]
Voor de fotowedstrijd, onder de vlag van Cultuurpact Rond Arnhem, kunnen nog tot en met 13 oktober foto’s worden ingestuurd, in de categorieën natuur, monumenten en verenigingsleven. Meer informatie op www.beeldvanderegio.nl.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen