Win 500 euro voor uw Burendag 2013!

Foto:

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat samen met de buren gevierd wordt. Dit jaar valt deze op 21 september. Het Oranje Fonds biedt buurtorganisaties met goede plannen een bijdrage tot 500 euro om de plannen op Burendag uit te voeren.

Het is een dag waarop men gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Douwe Egberts en het Oranje Fonds ondersteunen u daar graag in.
Burendag nationale feestdag
In 2012 vierde ruim 1,5 miljoen mensen Burendag terwijl dit er in 2011 nog 1,3 miljoen waren. In het hele land zijn duizenden ideeën uitgevoerd om de buurt nog leuker en gezelliger te maken. Van kunstwerken tot houten banken en van buurtmoestuintjes tot straatspeeldagen.
Op initiatief van Douwe Egberts werd in 2006 voor het eerst Burendag gevierd. In 2008 ontstond de samenwerking tussen Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied en bevordert de samenhang tussen groepen mensen. Met Burendag willen beide organisaties mensen dichter bij elkaar brengen.

Vraag geld aan
Hebben jullie de koppen bij elkaar gestoken en een goed plan bedacht? Dan hebben wij goed nieuws! Het Oranje Fond stelt tot maximaal 500 euro per Burendagactiviteit beschikbaar. Dit jaar is het mogelijk om geld aan te vragen bij het Oranje Fonds wanneer je Burendag op 20, 21 of 22 september viert.
Vraag via een van de onderstaande formulieren een bijdrage van maximaal 500 euro aan voor jouw Burendagactiviteit! Het aanvraagformulier moet uiterlijk 2 september om 12.00 uur bij het Oranje Fonds binnen zijn.

Het Oranje Fonds heeft dit jaar een beperkt budget beschikbaar. Op=op!
Geld aanvragen in ‘t kort: wat kan wel en wat kan niet
 (De complete voorwaarden en richtlijnen staan op het aanvraagformulier.)
WEL
  • De Burendag activiteit vindt plaats op 20, 21 of 22 september 2013.
  • U organiseert een activiteit in de buurt, met de buurt en voor de buurt.
  • De Burendag activiteit bestaat uit meer dan ‘gezellig samenzijn’. Het is echt de bedoeling dat u met de buurt iets opknapt of uitvoert voor de buurt.
  • U kunt maximaal € 500 krijgen.
  • Het Oranje Fonds geeft geld voor materiaalkosten (zoals verf, hout, struiken) of voor goederen die lang in de buurt gebruikt kunnen worden, zoals bijvoorbeeld een bank, een speeltoestel of een partytent (mits u daarnaast ook een relevante activiteit op Burendag organiseert).
NIET
  • Organisaties met een winstoogmerk en Verenigingen van Eigenaren komen niet in aanmerking.
  • Bijdragen voor eten en drinken en ook niet voor de aanschaf van aanverwante artikelen, zoals barbecues en servies / bestek. Mocht u een barbecue, stoelen, tafels etc. willen huren voor de Burendag activiteit, dan kan dit wel.
  • Ditzelfde geldt ook voor gereedschap (bijvoorbeeld een hogedrukspuit om een speeltuin mee op te knappen). Als u gereedschap huurt, willen we daar graag een bijdrage aan leveren. Voor de aanschaf van gereedschap kunnen we geen vergoeding geven.
  • Honoraria voor artiesten, zoals dj’s en clowns.
  • Aanschaf van verkeersmaatjes.
  • Uitnodigingen, bedankjes, promotiemateriaal en prijsjes.
Wij proberen om uiterlijk binnen 3 weken na ontvangst van de aanvraag schriftelijk bericht te geven over de aanvraag.

Ook op de hoogte blijven
van ons laatste nieuws via Facebook? 
Klik hier en
druk op de “Vind ik leuk” knop. Liever via Twitter? Volg ons dan
via 
@lingewaardnews 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen