Ruim 31.000 kinderen in Gelderland op pad met kinderpostzegels

Als op woensdagmiddag 25 september de bel gaat, dan kan het zomaar een kind zijn dat meedoet aan de 65e editie van de Kinderpostzegelactie! Ook dit jaar doen de scholen in Gelderland weer in volle getale mee. Meer dan 31.000 kinderen van 721 basisscholen gaan eind september op pad om kinderpostzegels, kaarten en pleisters te verkopen. De kinderpostzegels zijn gefotografeerd en ontworpen door Anton Corbijn.

In 2012 bracht de verkoop in Gelderland € 1.537.385 op. De opbrengst van de Kinderpostzegelactie wordt besteed aan projecten voor kwetsbare kinderen in binnen- en buitenland.

 Ook in Gelderland ondersteunt Stichting Kinderpostzegels diverse projecten, waaronder:

1.         Stichting School´s cool in Arnhem

School´s cool in Arnhem is een mentorproject die kwetsbare kinderen ondersteuning biedt bij de overgang van basisschool naar voortgezet onderwijs. Die ondersteuning wordt gegeven door een mentor. De mentor is een goed opgeleide vrijwilliger die het kind wekelijks thuis bezoekt. Het doel van School’s cool is het voorkomen van vroegtijdige schooluitval en het vergroten van de kansen van deze leerlingen in het voortgezet onderwijs.

2.         De Talita-Koemi School in Nijmegen

De Talita-Koemi school is een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs voor zeer moeilijk lerende kinderen van 4 tot 20 jaar. De school ontving een bijdrage aan de werkweken voor hun leerlingen vanuit het Vakantiefonds van Kinderpostzegels.

fr210p9buc22y0dloskoy4cka

Foto’s Anton Corbijn

Anton Corbijn maakte dit jaar de foto’s voor de 65e editie van de Kinderpostzegelactie. Corbijn bezocht namens PostNL en Stichting Kinderpostzegels een onderwijsproject in Ethiopië. Daar fotografeerde hij kinderen voor de nieuwe serie kinderpostzegels. Mede dankzij de steun van Stichting Kinderpostzegels kunnen deze kinderen naar school en hoeven zij niet meer te werken.  Stichting Kinderpostzegels wil voor álle kinderen goed onderwijs. ‘Laat kinderen leren’ is daarom het thema van de Kinderpostzegelactie 2013.

lp3q468om3l19s042xziskel3

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop. Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen