POLITIEK CAFÉ MET B&W

Foto:

De nieuwe regionale radio en tv zender Lingewaard Lokaal start zeer binnenkort met de eerste tv uitzending van het POLITIEK CAFÉ. Donderdag 26 september 2013 wordt de nieuwe burgemeester van Lingewaard, Marianne Schuurmans-Wijdeven, geïnstalleerd in een buitengewone raadsvergadering door de Commissaris van de Koning. Dit vindt plaats in zalencentrum De Kolk in Haalderen. Een prachtige gelegenheid voor de eerste uitzending van het Politiek Café.

Helaas kan de uitzending niet rechtstreeks plaats vinden. Het ontbreken van de juiste verbinding staat dit in de weg. In het buitengebied is glasvezel nog niet overal aanwezig, vandaar. Op vrijwel iedere andere locatie was dit wel mogelijk.

Niet getreurd, het beeldmateriaal wordt vrij snel na de installatie uitgezonden in een aparte uitzending. Daarin streven we naar veel reacties van collegeleden, raadsleden en burgers.

Lingewaard Lokaal heeft in de personen van Wim van den Bosch uit Bemmel en mijzelf twee presentatoren gevonden, die dit op vrijwillige basis gaan doen. Wij vormen vooralsnog de politieke redactie. De zender draait volledig op vrijwilligers, die zowel jong als oud de gelegenheid bieden zich te bekwamen in de moeilijke materie van de radio en tv wereld. Van cameraman of -vrouw tot presentator, van technicus tot redactielid of van administratieve ondersteuning tot floormanager. Alles is bespreekbaar.

De politieke redactie vraagt met spoed een aantal vrijwilligers die in politiek geïnteresseerd zijn. Het uitdiepen van onderwerpen, organisatie en voorbereidende werkzaamheden voor de uitzendingen zijn voorbeelden waarin de (toekomstige) vrijwilliger zijn of haar ei kwijt kan. Leeftijd maakt niet uit. Nu al jong geïnteresseerd in politiek? Een prachtige leerschool wacht op je. Al wat ouder en wellicht niet meer werkend, wij kunnen de ervaring prima gebruiken.

Meer informatie? Stuur een email naar [email protected]

Voor alle duidelijkheid, mijn eigen wekelijkse politieke column blijft gewoon verschijnen op de site van Lingewaard Nieuws!

Wat zijn de plannen van het POLITIEK CAFÉ?

In maart 2014 vinden de raadsverkiezingen plaats. Vanaf januari willen we wekelijks zendtijd geven aan een politieke partij om, in een korte vorm, hun partijprogramma te presenteren. Daarbij nodigen wij ook burgers uit om in gesprek te gaan met de afgevaardigde van de politieke partij aan onze praattafel. Laten we het maar noemen bij B(ert) & W(im) aan tafel in het Politiek Café.

Verdere plannen zijn rechtstreekse uitzending van de raadsvergaderingen, een korte gesproken column, diepte interviews met collegeleden, een lijsttrekkersdebat voor de verkiezingen en wellicht een kieswijzer voor de burger.

Kortom plannen genoeg, maar dat kunnen wij alleen maar verwezenlijken met uitbreiding van de politieke redactie. Wij wachten op uw aanmelding om te komen tot een volwaardige redactie, die op “amateur” basis een professioneel product neer wil zetten. Gewoon doen!

In de live uitzending van Lingewaard Lokaal van afgelopen zondagmiddag zijn Wim van den Bosch en ik voorgesteld aan het kijkerspubliek als presentatoren van het POLITIEK CAFÉ.

Bekijk de video vanaf 43 minuten en 30 seconden.

Donderdag dus geen live uitzending over de installatie van onze nieuwe burgemeester. Vrijdagavond 27 september 2013 om 19.00 uur volgt de gemonteerde uitzending van de installatie. Kom naar de welkomstreceptie voor de nieuwe burgemeester in De Kolk donderdagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur. Wie weet interviewen we u ook wel.

Eind deze week volgt mijn volgende column al. Ik moet nog kiezen tussen twee interessante onderwerpen.

Tot dan.

Bert Gerritsen

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen