Kinderpostzegelactie geopend door Henny Vrienten

Foto:

Stichting Kinderpostzegels Nederland is een kinderhulporganisatie met als motto: ‘voor kinderen door kinderen’. De jaarlijkse Kinderpostzegelactie is hier het sprekende voorbeeld van en vormt het visitekaartje van de organisatie. In 2012 bracht de verkoop in Gelderland ruim anderhalf miljoen euro op. De actie ging gisteren officieel van start in Amsterdam.

Met de opbrengst steunt Kinderpostzegels wereldwijd projecten waarin de bescherming en ontwikkeling van kinderen centraal staan. Jaarlijks financiert Kinderpostzegels honderden projecten voor kinderen tot en met 18 jaar in Nederland en het buitenland. 

Kinderpostzegels vindt dat alle kinderen recht hebben op persoonlijke ontwikkeling en ontplooiing. Kinderen die gedwongen moeten werken, kunnen bijvoorbeeld een opleiding gaan volgen en kinderen zonder dak boven hun hoofd krijgen een thuis. Meer weten? Kijk bij werkterrein.

De grootste inkomstenbron van Kinderpostzegels is de Kinderpostzegelactie. Ieder jaar in september gaan ruim 200.000 leerlingen uit groep 7 en 8 langs de deuren om kinderpostzegels en kaarten te verkopen. 

Henny Vrienten, oud zanger van Nederlands beroemdste popband ooit (Doemaar), heeft gisteren de eerste kinderpostzegels van 2013 besteld.


Zijn kinderen gaan namelijk naar de St. Antoniusschool in Amsterdam. Zoon Teun verkoopt dit jaar ook kinderpostzegels, zoals Henny dat zelf ook ooit heeft gedaan.

Kinderpostzegels verkopen gaat nog beter als je een plan hebt. Bekijk hierna hoe Mickey en Pieter het aangepakt hebben om zoveel mogelijk kinderpostzegels te verkopen.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen