Nieuwe coördinator Alzheimer collecte in Bemmel

Foto:

Al jaren lang coördineren Nicole en Bert van Os (samen met hun team organisatoren) de collecte voor de Stichting Alzheimer Nederland. Al die tijd en energie die zij er in gestoken hebben, leverde geweldige resultaten op: van 36 collectanten in 2005 en een opbrengst van 2.297 euro , zijn ze gegroeid naar ruim vijftig collectanten en een opbrengst die boven de 4.000 euro ligt! Dit geld kunnen we prima gebruiken in onze strijd tegen dementie! De Stichting Alzheimer Nederland is hen dan ook zeer dankbaar voor hun inzet, vrije tijd en enthousiasme, en bedankt hen hier hartelijk voor. Want: er is een tijd van komen, en ..

Daarom stellen we aan u voor: Bianca van Brandenburg, de nieuwe coördinator voor Bemmel, die, samen met de organisatoren, vanaf dit jaar het stokje over neemt. Bianca heeft grootse plannen voor en zal zeker van zich laten horen. Wilt u meedoen om de collecte nóg meer te laten groeien, zodat er meer geld opgehaald wordt voor wetenschappelijk onderzoek en de ondersteuning van mensen met dementie en hun naasten? Meld u dan nú aan!

Waarom collecteren?
Dag in dag uit worstelen honderdduizenden mensen in Nederland met de gevolgen van dementie. Als patiënt of als naaste. Door de vergrijzing neemt dit aantal de komende jaren snel toe waardoor één op de vijf mensen door de ziekte getroffen wordt. Alzheimer is daarmee hard op weg de grootste en meest kostbare ziekte te worden in Nederland.

Alzheimer is een ontluisterende ziekte, waarbij de patiënt geheugen, identiteit en emoties verliest. Uiteindelijk vernietigt de ziekte het meest waardevolle dat een mens bezit: zichzelf. Wat begint met vergeetachtigheid leidt uiteindelijk tot totale ontreddering en tot de dood. Alzheimer is niet te stoppen. Nog niet. Meer onderzoek naar oorzaken en oplossingen is noodzakelijk om Alzheimer te kunnen overwinnen. Daarvoor is veel geld nodig. Met een paar uur van uw tijd kunt u helpen door u in  te zetten als collectant in de collecteweek van 4 tot en met 9 november 2013. Help mee.

Help Alzheimer overwinnen. Dan hoeft niemand zichzelf te verliezen. Men kan zich opgeven bij Renate Buitenhuis, (033) 303 26 67, of via [email protected]m

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen