Onveilig verkeer op dijkweg tussen Angeren en Huissen

Foto:

Uit recentelijke evaluatie van het verkeersgedrag op de dijkweg tussen Angeren en Huissen is gebleken dat veel verkeer zich niet aan de maximaal toegestane snelheid van 60 kilometer per uur houdt. De politie meet nog steeds te hoge rijsnelheden. Ook is er teveel verkeer op deze dijkweg waardoor de verkeersveiligheid afneemt. 

De gemiddelde snelheid ging van 77 kilometer per uur (2012) naar 68 gemiddeld (april 2013). De hoogst gemeten snelheid was in 2012 109 kilometer per uur en in april 2013 117 kilometer per uur. Dagelijks rijden ongeveer 500 van de 2.800 bestuurders er te hard.

Maatregelen

Mogelijke maatregelen om de drukte op de dijk te verminderen worden momenteel bekeken. Zo zou de dijkopgang in de Paddepoel in Angeren kunnen worden afgesloten voor het verkeer, behalve voor (brom)fietsers en voetgangers.

Ook de Eversstraat in Huissen zou moeten worden afgesloten voor motorvoertuigen, behalve voor bestemmingsverkeer. Hierdoor wordt de dijk namelijk minder aantrekkelijk voor gemotoriseerd verkeer.

De besluitvorming over deze maatregelen moet nog plaatsvinden. Er is ook nog een overleg met de wijkplatforms gepland over deze voorstellen.

Tevens zal het voorstel om de dijkweg tussen Sterreschans en Gendt aan te pakken hierbij besproken worden.

Bron: Gemeente Lingewaard

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen