Regenachtige zondag

Foto:

Vandaag ligt een klein en actief lagedrukgebied voor de westkust, hierdoor valt vooral in het midden en westen veel regen en is aan zee kans op zware windstoten. Het lagedrukgebied blijft ons tot en met dinsdag parten spelen. Daarna steekt een vertrouwde zuidwestelijke stroming op, met eveneens grote neerslagkansen. Wel wordt het daarbij zachter!

Vandaag draaien regengebieden over het land. Hierdoor regent het in het midden en westen langdurig en hard, met regionaal neerslaghoeveelheden van 40-80 mm. Dit leidt op verschillende plaatsen tot wateroverlast! Ook is er kans op onweer. In het noorden en noordoosten is het een groot deel van de ochtend helemaal droog met soms een glimp van de zon. Vanmiddag gaat het ook daar af en toe regenen.

Er staat vandaag een stevige zuiden- tot zuidoostenwind, met aan zee kans op zware windstoten tot 80 km/uur. Het wordt 9 graden in de regen tot 13 graden in het drogere noordoosten.

Vanavond gaat het waarschijnlijk minder hard regenen.Vannacht wordt het in het oosten droog, in het westen blijft het licht regenen. Mogelijk ontstaat wat nevel. Het koelt af naar 9 tot 5 graden. De wind neemt geleidelijk iets af.

Morgen ligt de kern van het lagedrukgebied nog steeds op de Noordzee. Hierdoor is het boven ons land bewolkt en valt vooral in de westelijke helft van het land af en toe regen. Het oosten houdt het vaak droog en heel misschien laat de zon zich aan de Duitse grens even zien. Het wordt 13 graden aan zee tot 15 in het oosten en er staat een matige, aan zee vrij krachtige, zuiden- tot zuidoostenwind.

Ook dinsdag bezorgt dezelfde depressie ons een herfstachtig weerbeeld. Het is bewolkt en verspreid over het land vallen buien, met kans op onweer. Het wordt ongeveer 13 graden.

Woensdag beleven we een korte droge periode. Overdag is het grotendeels droog met vooral in het noorden kans op zon. De maximumtemperatuur komt daarbij uit rond de normale 15 graden.

De dagen daarna krijgen we te maken met een zuidwestelijke stroming. De kans op regen is groot, maar de zon laat zich ook af en toe zien en de temperatuur boekt mogelijk nog een paar graden winst!

Bron: Weeronline.nl


Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen